Nejmladší házenkáři o víkendu nezaháleli

V Žatci a v Mostě se představili naši nejmenší házenkáři v rámci Ústecké ligy minižáků a přípravek. Jak se jim na turnajích dařilo si můžete přečíst v hodnocení trenéra.

Ústecká liga mini a přípravek –  neděle  3.května 2015

Turnaje hrála všechna družstva skupiny A v Žatci a skupiny B v Mostě. Hrálo se v kategoriích  mini a přípravka.  Ve skupině A  hrálo družstvo  minižáků  Lovosic roč.2004 a  přípravky složené z hráčů trénujících s minižáky. Ve skupině B hráli lovosičtí mini s roč.2005 a přípravka složená z dětí  trénujících s přípravkou.

Skupina A Žatec: oba lovosické celky s převahou zvítězily ve všech utkáních a soupeři je nepřinutili k nutnosti hrát na plný výkon. I tak je třeba všechny hráče pochválit za bojovnou hru a dobrou reprezentaci lovosické házené. Hrálo se venku za chladného počasí, takže nové mikyny se výborně uplatnily. Tato skupina složená ze čtyř klubů svou  soutěž dohrála.

Sestavy Lovosic:

Přípravka:  David Srba, Jan Bereš,  Jan Pilney, Jakub Perlík, Vojta Toman, Václav Paur

Minižáci: Jakub Novák, Ondra Zábranský, Jan Hron, Jan Šváb, Pavel Vojíř, Václav Toman, Lukáš Vaverka

Skupina B Most:  také v Mostě vyhrály lovosické celky vše, co se dalo. Minižáci však  plně neuspokojili trenéry svou předvedenou hrou. V herním projevu jednotlivců znatelně převládá snaha o vlastní uplatnění  před zájmy celého družstva. Hráči se snaží každý  vstřelit co nejvíce  branek, naopak v obraně  jejich  snaha mizí  a  v osobní obraně obzvlášť. Tento typ obrany nejlépe předvedlo družstvo Loun. Naši hráči předčili soupeře v individuálním  se uvolňování, je nutno zvýšit pohyblivost a využití celé plochy  hřiště. Přípravka opět prokázala další zlepšení a jejich hra již začíná vypadat jako správná házená 4+1. Tato skupina ukončí svoji letošní mistrovskou soutěž turnajem  v Lounech 16.května.

Sestavy Lovosic:

Minižáci: Martin Křížek, Tomáš Křížek, Tomáš Král ,Pavel Drašnar, Martin Hromada, Daniel Tučka, Tomáš Pokorný, Tomáš Hanzal

Přípravka: Lukáš  Limberk, Krejza František ,Toužimský Jáchym,  Reska Matěj, Plosová Tereza, Hartmanová Anna, Samuel Šírek ,Ondřej Bradáč. Pavel Šenk

trenér Jan Šváb