V Přeboru Ústeckého kraje se mladším žákům nedařilo

V sobotu 22. dubna 2017 proběhlo v hale ZŠ Dobiášova v Liberci jedenácté kolo přeboru Ústeckého kraje, vynechávala družstva Ústí n.L a Mostu.

11. kolo Přeboru Ústeckého kraje ml.žáků

V turnaji jednoznačně zvítězili domácí Liberec Handball II před Loko Louny a HK Lovosice II.  HK Lovosice I obhájili čtvrtou příčku před domácími Liberec Handball I. Hráno první poločas 10 minut osobky, druhý poločas 20 minut zónové obrany. Tabulka je zkreslena nestejným počtem odehraných zápasů.

HK Lovosice II – Liberec Handball II 18:26 (10:12, 8:14)

Lovosičtí nastoupili k utkání bez jiskry, bez pohybu a s pasivní obranou Přes obrovský počet technických chyb drželi v osobce s domácími krok. V druhé půli se hra Lovosic úplně rozpadla. Obrana nechávala brankáře na holičkách. Obrazem zmaru byla přesilovka prohraná 0:2.

HK Lovosice II – Liberec Handball I 26:12 (10:5, 16:7)

Trápení z úvodního utkání pokračovalo, pasivní obrana, pomalý přechod do útoku a spousta technických chyb Lovosic držela soupeře s několika minižáky v přijatelné porážce

HK Lovosice II – HK Lovosice I 40:14 (15:6, 25:8)

Teprve v utkání se svými spoluhráči si favorit vzpomněl na rychlost. Obrana starších ale stále byla chaotická a jen jejich fyzická převaha zabránila mladším v úspěšnějším skórování.

HK Lovosice II – Loko Louny 15:19 (6:8, 9:11)

Ani v posledním utkání turnaje nenašli lovosičtí ztracenou formu z předchozích turnajů. Obrana sice byla o něco důraznější, ale se hrou pivota si často nevěděla rady. V útoku družstvo ztrácelo naivními přihrávkami míče, což Louny snadno zúročovaly. Přesto dvě minuty před koncem byla šance na zvrat (27.min 14:15). Poslední tříminutovku jsme ale prohráli 1:4 !!!!

HK Lovosice I – Liberec Handball I 18:13 (11:7, 7:6)

Lovosičtí byli pohyblivější a důraznější v obraně než domácí. Bohužel příliš často odevzdávali míč soupeři špatnými přihrávkami.

HK Lovosice I – Loko Louny 17:22 (7:9, 10:13)

Mladší družstvo Lovosic proti Lounům nastoupilo nebojácně. Favorit sice stále vedl, ale lovosičtí přeci jen stačili brankově odpovídat. Škoda jen spousty technických chyb špatnou přihrávkou

HK Lovosice I – Liberec Handball II 18:35 (7:14, 11:21)

Rozdíl v síle a rychlosti byl příliš velký.

Po úspěšném vystoupení na vícedenních turnajích (Olomouc, Jičín, Prague Handball Cup) přišla ledová sprcha. Ani ne tak silou soupeřů, jako matným výkonem lovosických. Tým přestal být důrazný v obraně a v útoku se vytratila rychlost a moment překvapení. Přísnější měřítko snese Zábranský, Vojíř a Šafránek, ostatní hráli hluboko pod svoje možnosti.

Mladším nelze upřít snahu a bojovnost, výhodu ze solidního pohybu ale snadno ztrácí naivními přihrávkami. Líbili se Agler, Zámyslický, Pokorný a Bereš

SESTAVA Lovosice II

Zábranský – Vojíř, Šafránek, Hron, Toman,  Novák, Šváb, Bereš, Matyáš Agler, Bartošík, Vaverka, Král,

SESTAVA Lovosice I

Adam Agler –  Zámyslický, Pokorný, Bereš, Křížek, Drašnar, Hanzal,  Tučka, Krogner,  Karlík,  Pilney, 

Trenéři: Trefný, Vodička, Hron