Ostrý start extraligy: Lovci přivítají na zimáku Duklu Praha

Už tuto sobotu startuje další ročník STRABAG Rail extraligy. A to zápasem, který se opět zapíše do dějin lovosické házené. Zápasem v jedinečném prostředí zimního stadionu.

1. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
sobota 8. září 19:00, zimní stadion Lovosice

Stejně jako před rokem, i první kolo této sezóny se ponese ve slavnostním duchu. Jedno dějství lovosické extraligové házené se znovu přesune do prostředí zimního stadionu, kde Lovci Lovosice v sobotu přivítají celek Dukly Praha. Utkání se zároveň odehraje v rámci 5. ročníku Házenkářského festivalu, kterého se v roce 2018 účastní rekordní počet 61 týmů.

A stejně jako loňské utkání s Hranicemi, které bylo součástí oslav 60ti let házené v Lovosicích, i letos budou na fanoušky čekat slavnostní chvíle. Před rokem jsme do Společenství legend Lovci Lovosice přijali pětici hráčů – legend, kteří se nesmazatelným písmem zapsali do historie lovosické házené. Letos se Společenství opět rozroste. Zároveň se v sobotním utkáním, které jsme prezentovali jako „Poslední zápas Honzy Landy“ oficiálně rozloučíme s velkým srdcařem našeho klubu, odchovancem Lovosic a českým reprezentantem Janem Landou.

Naštěstí pro všechny fanoušky Lovosic, Kenny se loučí pouze s hráčským dresem, když jsme již dříve avizovali jeho přechod na trenérskou lavičku v roli asistenta trenéra Milana Berky. Sobotní střetnutí ale nebude jen o házené resp. o loučení Honzy s jeho kariérou. Na návštěvníky utkání, mezi kterými bude i 700 dětí z Házenkářského festivalu, čeká bohatý doprovodný program. Ten začíná na pódiu vedle zimního stadionu již v 16:30 vystoupením první hudební kapely. Celkem se jich během odpoledne a večera představí pět. Ještě před začátkem extraligového utkání se můžete těšit na 3 kapely.

V průběhu extraligového utkání jsou pro vás připraveny speciální videoprojekce a doprovodný program pro time-outy. Před zápasem uslyšíte „živě“ zazpívanou státní hymnu České republiky v podání Natálie Němcové. V poločase zápasu oceníme úspěšný tým ml. žáků, který na MČR v Házenkářském desetiboji získal zlatou medaili. Speciální videoprojekce je připravena i po skončení zápasu a po konci programu spojeného s ligovým střetnutím s Duklou nebe ozáří slavnostní ohňostroj. Po něm přijdou dva hudební vrcholy v podobě vystoupení Davida Stypky a skupiny Buty.

Program Otvíráku sezóny (zimní stadion a okolí):

16:30 začátek hudební produkce
18:00 otevření haly pro fanoušky
19:00 utkání Lovci Lovosice – Dukla Praha*
20:40 ohňostroj (orientační čas)
20:45 pokračování hudební produkce (orientační čas začátku, konec produkce cca 24:00)

* v poločase utkání ocenění vítězného týmu z MČR ml. žáků v H.desetiboji 

Vstup na doprovodný hudební program je pro všechny návštěvníky zdarma. Vstupenky na zahajovací utkání s Duklou Praha můžete zakoupit v předprodeji ve Farmářském obchůdku pod radnicí a to za zvýhodněnou cenu (60/30 Kč). Přímo na místě budou vstupenky za cenu 80/40 Kč.

Kompletní informace a program k hudebnímu programu naleznete zde

Prosíme všechny fanoušky, aby dbaly pokynů pořadatelů a respektovali zvláštní režim sobotního střetnutí! Děkujeme! V samostatném článku přineseme ještě kompletní organizační pokyny k akci. 

Ohlasy před utkáním:

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Utkání v Lovosicích bude před skvělou kulisou, těžko si mohu představit lepší otevírák sezóny, než zimní stadion a 2500 fanoušků. Konečně začíná ostrá část, přípravu máme za sebou, to je okamžik, na který se všichni těší, protože přichází zápasy a s nimi spojený klasický tréninkový rytmus. Léto bylo hodně časově a fyzicky náročné a jsem rád, že jsme ho zvládli bez nějakých větších zdravotních problémů a naprostá většina týmu by měla být na první utkání připravena. Máme s Václavem Vraným určitou představu o sestavě díky přípravným zápasům, ale vzhledem k systému hry, který chceme praktikovat, se na hřiště většinou dostane téměř celá sestava. V Lovosicích si myslím, že uvidíme vyrovnaný zápas a o výhře budou rozhodovat drobné detaily, na které se právě v posledním týdnu zaměřujeme. Věřím, že do sezóny vstoupíme úspěšně, i když nás čeká hned na začátek těžký los, ale i přesto si myslím, že náš tým má sílu se s tím poprat.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsme natěšeni na úvodní duel sezóny. Ten odehrajeme před domácím publikem v netradičním prostředí zimního stadionu a v rámci velkého mládežnického turnaje Házenkářský festival. I díky účastnícím se hráčům se dá již dnes očekávat výborná atmosféra. My máme za sebou solidní výsledky v přípravě, všichni hráči v ní byli herně vytíženi a věřím, že na nich hned od začátku zápasu bude vidět chuť po hře. S Duklou jsme se střetli i v rámci letní přípravy, velmi dobře se s ní známe. Jednoznačně chceme, aby body v prvním utkání zůstaly v Lovosicích.“

Daniel Rangl, brankář HK FCC Město Lovosice: „Zápas s Duklou je jasným šlágrem prvního kola, který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek obou celků. Moc se na utkání těším a doufám, že nás za vítězstvím požene naplněná hala. Očekávám vyrovnaný průběh se šťastným koncem pro náš celek. Pro mne bude samozřejmě střetnutí s Duklou pikantní a už v týdnu proběhla hecovačka s bývalými spoluhráči. Samozřejmě, že každý z nás věříme svému týmu, uvidíme, jak zápas nakonec dopadne. Ale rád bych udržel tradici Lovců posledních let v zápasech s Duklou: můj dům, můj hrad.“

Kategorie: aktuality, tým "A"