První prohra Lovců v nové sezóně

Staré bolesti přemohly Lovce v utkání třetího kola STRABAG Rail extraligy, ve kterém jsme nastoupily proti týmu Hranic na jeho palubovce. Poprvé v sezóně tak Lovosice padly.

3. kolo STRABAG Rail extraligy:

TJ Cement Hranice- HK FCC Město Lovosice
28:24 (14:11)

Hrubě nevydařená první polovina utkání, řada technických chyb a neproměněné šance. Přesně to, co jsme nechtěli hrát, ale co jsme nakonec v Hranicích předvedli. Výsledkem je čtyřbranková prohra v utkání, ve kterém jsme po bodu ani zdaleka nesahali.

V utkání s Jičínem jsme dokázali hrobníkovi z lopaty utéct, v zápase v Hranicích již nikoliv. Od začátku střetnutí jsme tahali za kratší konec a během dvaceti minut darovali soupeři takový náskok, který nebyl dnes v našich silách zlikvidovat. Špatná obrana, ve které jsme nedokázali reagovat na jednoduché akce domácích, v útoku nepřipravená individuální střelba nebo technická chyba. A když přišla slušná šance, zlikvidoval ji připravený Kučerka v brance domácích. Po dvaceti minutách svítil na ukazateli stav 11:4 pro domácí a přestože jsme zažehli jiskřičku naděje šňůrou čtyř gólů v řadě (snížení na 11:8), víc jsme v Hranicích nezvládli.

Druhý poločas byl ve znamení toho prvního, začali jsme sérií technických chyb a nadále jsme nebyli schopni častěji překonávat domácího brankáře. Hranice znovu získaly až sedmibrankové vedení, které jsme v závěru již jen zkorigovali na konečných 28:24.

V našem týmu snesou měřítko pouze oba brankáři, Honza Hrdlička zlikvidoval v úvodu několik vyložených šancí Hranic, Daniel Rangl odchytal zápas od 15. minuty a držel naše naděje na slušný výsledek. V poli byl naším nejlepším střelcem Jiří Motl, ale i ten na své poměry zahodil několik vyložených šancí. Pochválit můžeme určitě Jardu Trkovského, autora 6 branek. To bylo ale bohužel na vítězství málo.

Další utkání hrajeme v domácí hale v sobotu 29. 9. od 17 hodin proti Litovli a budeme v něm chtít napravit dnešní nevydařený výkon. Přijďte nás povzbudit! Děkujeme. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Nejlepší střelci Hranic: Magrla 5, Andrš 5, Hub 4 – Motl 7, Trkovský 6, Franc 3

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Holubec 1, Kupa 1, Sýkora, Motl 7/2, Bouček 1, Klimt, Trkovský 6, Konárik 2, Semerád, Jonáš 1, Stach, Malý 2, Franc 3.

Sedmimetrové hody: 0/2 –2/2, vyloučení: 2:3, diváků: 221, rozhodčí: Bubeníček, Petruška.

Komentáře po utkání:

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: „Základem našeho vítězství byl první poločas, kdy jsme dokázali eliminovat osu Motl – Bouček – Klimt a splnili tak taktické pokyny před zápasem. Výborná agresivní obrana s výborně chytajícím Kučerkou byla dominantní v celém zápasu a v závěru jsme dokázali se prosadit z křídel které drželi naše vedení. Náš náskok jsme tak drželi až do závěru zápasu. Pochvala za velice motivovaný výkon od všech hráčů.“

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „My jsme dnes ztroskotali hlavně na Pepovi Kučerkovi a první poločas pro nás nebyl vůbec dobrý. Stalo se přesně to co jsme nechtěli, aby se Hranice dostali do nějakého většího náskoku. To je voda na jejich mlýn a nás pak stojí spoustu sil to dohánět. Ve druhém poločase jsme se snažili s tím ještě něco udělat ale opět jsme předvedli řadu neproměněných šancí. Když jsme mohli jít na rozdíl dvou, třech gólů tak to Pepa Kučerka zavřel a my následně dostávali jednoduché góly z protiútoků. To nám definitivně zlomilo vaz.“