Český pohár mladších žáků

Čtvrté kolo dlouhodobé soutěže Český pohár se konalo v sobotu 16. února 2019 se ve Břvích.

V soutěži jsou dvě výkonnostně vyrovnané skupiny – Louny, Lovosice a Jičín se perou o medailové pozice. Most, Strakonice a domácí Hostivice svádějí boj o čtvrté místo.

Lovosičtí v úvodním utkání zvítězili nad Jičínem, ale těsně podlehli Lounům. Jičínští ještě osm minut před koncem v utkání s Louny vedli, což jim zajišťovalo vítězství v turnaji, ale vedení prohospodařili a remíza je odsunula na třetí pozici a Louny se tak stali vítězi turnaje.

Most přehrál jak Hostivice, tak Strakonice a odváží si bramborové medaile, Hostivice těsným vítězstvím odsunuli Strakonice na šestou pozici. Hrací doba 2 x 12 minut.

Výsledky Lovosic:

Lovosice – Jičín 11:8 (8:3)

Lovosičtí vstoupili do utkání důraznou obranou, která toho jičínským rychlíkům příliš nedovolila. Naopak z rychlých útoků se snadno dostali do vedení (6.min.6:1). Úvod druhé půle byl ve znamení nepřesné koncovky Lovosic a Jičínští se málem dostali do zápasu (18.min. 9:6). Hra se vyrovnala, ale obrana Lovosic snahy Jičína o zvrat nepřipustila.

Lovosice – Most 16:11 (7:3)

Obě družstva se snažila o rychlou hru. Lovosičtí však kupili technické chyby a soupeř držel přijatelné skóre (6.min. 4:3). Další vývoj utkání však už byl v režii favorita.

Lovosice – Louny 6:7 (4:5)

Výborný výkon družstva, utkání odehrané srdcem. Souboj obran, ve kterém lovosičtí sice stále jen dotahovali jednobrankovou ztrátu. O lepší výsledek se připravili nepřesnou střelbou a technickými chybami plynoucími ze snahy o  rychlost.

Lovosice – Hostivice 14:7 (8:6)

Lovosičtí si dlouho nevěděli rady s vysunutou obranou domácích. Chyběla přesnost a hlavně pohyb (9.min 5:4). Zrychlení hry v druhé půli znamenalo jednoznačný výsledek.

Lovosice – Strakonice 15:12 (7:5)

Utkání se Lovosicím vůbec nepovedlo, snadno se přizpůsobili pěší házené soupeře (8.min 4:3). Připočteme-li spoustu technických chyb, nebyla to házená, ale holomajzna (18.min 9:8).

Družstvo je nutno pochválit za utkání s Jičínem a Louny. Bylo to o srdci, výborné obraně a pohybu. O lepší výsledek se připravili neobvykle nízkou účinností střelby. Solidní výkon odvedl tým proti Mostu a Hostivicím, škoda, že si příznivý dojem pošramotil výkonem se Strakonicemi. Také počet technických chyb se v turnaji s postupem času až příliš zvětšoval. Výborně brankaři, střelecky utkání táhl Fornbaum, Srba a Buryánek. Příjemně překvapili Bradáč a Toman. Trenéři chválí celé družstvo za výbornou a hlavně důraznou a spolupracující obranu. Všichni dali branku. Poděkování patří rodičům za aktivní podporu družstva.

Sestava Lovců: TOUŽIMSKÝ, Kokalidis – Fornbaum, SRBA, BURYÁNEK, TREFNÝ, Bradáč, KŘÍŽEK, ŠÍREK, toman, Holman, KREJZA, Burša

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný