Mladší žáci na Continental Cup třetí

O víkendu 2.–3. března 2019 obhajovali mladší žáci Lovosic loňské vítězství v turnaji Continental CUP HBC Jičín.

Continental Cup 2019 – mladší žáci, Jičín

Ve dvou skupinách soupeřilo celkem 12 týmů. V dalších bojích o umístění suverénně zvítězili domácí, kteří si v semifinále poradili s Louny 9:4 a ve finále porazili Duklu Praha 4 výsledkem 11:7. Dukla 4 se do finále probojovala přes Lovosice (10:6), které v boji o bronz porazili Louny 9:8. Další pořadí bylo pátá Dukla 6, šestá Zruč, sedmé Hostivice, osmý Varnsdorf, devátá Litovel, desátý Jičín B, jedenáctý Most a dvanáctá Haná. Hrací doba 1 x 20 minut.

Lovosickým se vstup do turnaje zdařil. S Louny se rychle ujali vedení (7.min 4:1), ale Lounští málem srovnali (9.min 4:3). Souboj důrazných obran přeci jenom vyzněl pro nadšeně bojující Lovosice (10:5). V dalším utkání si lovosická střídačka snadno poradila s Varnsdorfem 14 : 8, stejně tak s Jičínem B (18:3).

Do úvodního nedělního utkání proti Dukle 6 vstoupily úplně jiné Lovosice. Kupily jednu chybu za druhou, a ani netrefovaly branku. Naštěstí soupeř byl stejně nervózní a tak rozhodovali brankáři (10.min 1:2). Když se zranil nejlepší střelec týmu Fornbaum, nevypadalo to pro Lovosické dobře, ale přeci jen vydřeli remízu 4:4. V závěrečném utkání ve skupině kladla Haná mladíkům z Lovosic tuhý odpor, ale o vítězi nebylo pochyb.

V semifinále proti Dukle 4 praktikovali Lovosičtí stejně bázlivou házenou plnou technických chyb, jako ráno a to Dukla snadno trestala. Když v útoku chyběla statečnost proniknout do mlýnice duklácké obrany, bylo o finalistovi rychle rozhodnuto (5.min 1:4, 9.min 2:5, 20.min 6:10). Do souboje o bronzové medaile proti Lounům však nastoupily zcela jiné Lovosice. Hráči zjistili, že bez Fornbauma musí branky dávat někdo jiný a rázem se k solidní obraně přidal i nebojácný útok a Louny stále jen dotahovali (5.min 3:3, 13.min 7:5, 20.min 9:8).

Hodnotit lze jen utkání se silnými soupeři. Družstvo podalo v turnaji velmi nevyrovnaný výkon. Obě utkání proti Lounům hrálo s důrazem, odvahou a pralo se o výsledek. Na druhé straně obě utkání proti Duklám byla přehlídka technických chyb, nepřesné střelby a hlavně alibismu. Se silnými družstvy se o výsledek tým musí poprat, i když se nedaří a to v generálce na kvalifikaci na přebory republiky chybělo. Přesto je nutné hráče pochválit za obranu. Z výsledkové tabulky je vidět, že Lovosice dostali nejméně branek. Na druhé straně je také vidět, že ze šestice nejlepších týmů jsme dali nejméně branek. Potěšitelné bylo, že lavička odehrála solidní utkání a snažila se o rychlou házenou. Každý hráč družstva se zapsal do tabulky střelců. Z jednotlivců lze pochválit oba brankáře, z ostatních si solidní výkonnost po celý turnaj neudržel nikdo. Poděkování patří rodičům za účinnou podporu.

Sestava Lovců: TOUŽIMSKÝ, ŠÍREK – FORNBAUM, TREFNÝ, SRBA, KŘÍŽEK, GEBHART J., ŠENK, GEBHART St., BRADÁČ, KREJZA, DVOŘÁČEK, HOLMAN, BURŠA.

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný.