Online tréninky pro všechny házenkáře, házenkářky a sportovce

Už dva měsíce platí v rámci nouzového stavu vyhlášeného vládou ČR omezení sportovních a volnočasových aktivit. Nařízení se dotýkají především dětí a mládeže, kterým byla znemožněna pohybová aktivita v rámci tělesné výchovy ve školách i v rámci tréninků jejich sportovních klubů.

Především u dětí a dospívající mládeže je toto omezení velkým problémem a může mít za následek prohloubení počtu dětí s nadváhou a obezitou. A protože nám není tento stav lhostejný a rádi bychom děti znovu dostali „zpátky do hry“, rozhodli jsme se se v rámci klubu HK FCC Město Lovosice na zavedení pravidelných online tréninků.

Tyto tréninky rozhodně nejsou určeny pouze pro naše házenkáře nebo pro házenkáře obecně. Jejich všeobecné zaměření umožňuje zapojit se všem, kteří se budou chtít hýbat a mají chuť i přes výše uvedená omezení aktivně sportovat napříč sporty i republikou.

Protože sportování na vnitřních sportovištích nebo v kolektivech není možné, nabízíme alternativu tréninků, kterou mohou děti vykonávat s minimálním nárokem na prostor a vybavení, doma a individuálně (nebo se sourozenci a kamarády).

Tréninky budou zveřejňovány pravidelně v úterý a ve čtvrtek  v rámci sociálních sítí klubu (youtube Lovci Lovosice, FB profil klubu Lovci Lovosice + Lovci Lovosice mládež). Každý trénink bude mít délku okolo 30 minut a bude se skládat z rozcvičení, zahřátí a dalších pohybových aktivit (např. s využitím míčů, tenisáků a dalších běžně dostupných cvičebních pomůcek). Tréninky vás budou provázet jednak trenéři naší mládeže, ale zapojí se do nich také extraligoví házenkáři Lovci Lovosice.

Všechny tréninky budou zpětně dostupné na našich sociálních sítích, takže si je budete  moci kdykoliv pustit i mimo stanovenou dobu nebo se k nim vrátit.

První trénink je již dnes, tj. ve čtvrtek 19. listopadu. Těšíme se, že se zapojíte i vy!