Další domácí šance pro Lovce, v sobotu přijede Jičín

V krátkém sledu čeká na naše házenkáře další domácí duel. Po středeční dohrávce mají na programu znovu dohrávané kolo a opět v něm půjde o důležité body pro postup do play-off.

STRABAG Rail extraliga dohrávka 8. kola:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín,
sobota 23. ledna od 17:00

Další střetnutí, ve kterém půjde oběma týmům o důležité body pro postavení do play-off, čeká na Lovce v domácím prostředí. Po středeční výhře nad Brnem (40:36) bude jejich dalším soupeřem Jičín. Toho dělí v tabulce od našeho celku pouhé dva body, ale zároveň má proti našemu týmu k dobru jedno střetnutí (dohrávku 7. kola proti Kopřivnici, která se ale odehraje až 3. března).

Znovu tak uvidíme v Chemiku boj o „čtyři“ body a pro Lovce bude velmi důležité v tomto souboji na vlastní palubovce uspět. Jičín stejně jako náš tým již do extraligy v roce 2021 zasáhl, když ve středu cestoval do Zubří. Po nadějném začátku a vedení 5:0 ale na body nedosáhl a domů se vracel s prohrou 27:32.

Nejlepším střelcem soupeře jsou levá spojka Martin Kovařík se 45 brankami a křídlo Jakub Kastner, který se do Jičína vrátil po několika letech (43 branek). Další střelci Jičína se nacházejí až v šesté desítce extraligových kanonýrů, ale najdeme tam hned čtveřici jičínských házenkářů. I to dokazuje, že střelecká síla soupeře je rozložena na větší počet hráčů. Kvalitu najdeme také na postu brankáře, kde se Jičín spoléhá na zkušené Veverku s Machalickým. Do Jičína se na tuto sezónu vrátila celá řada hráčů, kteří již v Jičíně v předchozích sezónách působili. Posledním navrátilcem do týmu trenéra Petra Mašáta je spojka Michal Naimann, který se do Jičína vrátil po dlouhých šesti letech.

V naší družině bude v sobotu chybět (pokud samozřejmě dobře dopadnou testy na koronavirus) pouze dlouhodobě zraněný Lukáš Malý. Na jeho post jsme na konci prosince angažovali lotyšského reprezentanta Uvise Strazdinse.

Utkání začíná v sobotu 23. ledna od 17 hodin. Uděláme vše pro to, abychom tentokrát přenos Tvcom doladili i po technické/zvukové stránce. Kdo nebude mít možnost sledovat tento zdroj, může utkání „sledovat“ také prostřednictvím textového přenosu na onlajny.cz. Buďte znovu na dálku s námi, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář před zápasem:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jičín, se opírá o kolektivní hru založenou na dobré spolupráci s pivotem a kvalitními křídly. Ústřední postavou je Šulc, který je komplexním hráčem v útočné fázi a umí vzít zodpovědnost okamžiku na sebe. My musíme být důraznější v obraně a udržet si kvalitní útočnou fázi, kterou jsme předvedli ve středu proti Brnu. Pokud budeme hrát s velkou chutí a odhodláním, tak jsem přesvědčený, že dva body zůstanou v Lovosicích.“