Lovci jedou do Hranic bez dvou klíčových obránců

Již jen pár kol a STRABAG Rail extraliga se dostane zpět do svých původních kolejí. Jedna z posledních dohrávek podzimních kol čeká také na Lovce, kteří v sobotu nastoupí na palubovce Hranic.

Dohrávka 9. kola STRABAG Rail extraligy:

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice,
sobota 30. ledna od 15:00

Moc moc moc by se hodily Lovcům dva případné body ze sobotního střetnutí v Hranicích. Tři výhry v posledních čtyřech zápasech naše házenkáře posunuly do horních pater ligové tabulky a protože ta se postupně celkově srovnává co do počtu odehraných utkání, další bodový zisk by pomohl Lovce na nadějných pozicích udržet.

Zápasy v Hranicích ale bývají vždy velmi nepříjemné a svoje o tom může vyprávět i náš celek. Například v poslední nedohrané sezóně jsme v Hranicích podlehli 27:29. O rok předtím jsme podlehli dokonce 24:28 a naposledy jsme do Lovosic vezli vítězství v sezóně 2017/2018. Náramně se tehdy dařilo našim Jirkům Motlovi a Boučkovi, kteří vstřelili polovinu lovosických branek. Věřme, že si na toto utkání vzpomenou i v sobotu a střelecky potáhnou Lovce i v roce 2021.

Ještě těžší úlohu než obvykle ale naši házenkáři budou mít v podobě chybějících dvou pilířů naší obrany. David Kylíšek i Daniel Zourek totiž v posledním utkání proti Jičínu viděli druhou přímou červenou kartu v této sezóně, která automaticky znamená stop na jedno další ligové utkání.

Hranicím patří v aktuální tabulce desátá příčka se ziskem 10 bodů, ale nedohranými dvěma zápasy k dobru. A například na šestý Jičín jim chybí pouhé tři body, takže ještě stále je potřeba brát tabulku jako hodně orientační a zkreslenou. Každopádně faktem je, že Hranice v letošní sezóně dokázaly nejen potrápit ne jednoho těžkého soupeře i s ním bodovat. Výhru přivezli například z Frýdku-Místku, bod ukořistili v zápase s Duklou a v posledním svém zápase před koncem roku porazili celek Zubří.

Nejlepším střelcem v družině ostříleného lodivoda Jaroslava Hudečka je křídlo Petr Magrla se 44 brankami, 35 gólů letos vstřelil další křídelník Jan Zbránek, který do Hranic zamířil před sezónou z Karviné. Už hodně dlouho v našich pozvánkách vyzdvihujeme osobnost brankáře Josefa Kučerky a nejinak tomu bude i před tímto utkáním. Letos 50ti letý gólman i nadále udivuje svými výkony a v extralize je co do počtu zákroků mezi všemi brankáři na pátém místě. Tímto se na dálku Pepovi klaním.

Utkání začíná v hranické sportovní hale v sobotu 30. ledna od 15 hodin. Pro všechny fanoušky bude tradičně připraven jak přenos na Tvcom.cz tak na olajny.com. Budeme rádi za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „V sobotu nás v Hranicích nečeká nic jednoduchého. Není náhoda, že Hranice dokázaly potrápit takové týmy jako je Plzeň či porazit například Frýdek-Místek na venkovní půdě. Kromě nestárnoucího Pepy Kučerky nás bude čekat i specifické prostředí, které zejména v zimních měsících umí také dost potrápit. Nepředpokládám nic jiného než vyhecovaný a napínavý zápas až do poslední minuty, ostatně v Hranicích jsem takhle odehrál každé utkání. Základ úspěchu bude v proměňování šancí a hlavně ve zlepšené obraně, která nám poslední zápasy moc nevycházela.“

Daniel Zourek, spojka HK FCC Město Lovosice: „V Hranicích se bude rozhodovat o tom, jestli pro nás leden bude úspěšný nebo nikoliv. Velice mě mrzí, že do zápasu kvůli červeným kartám nebudeme moci s Davidem Kylíškem zasáhnout. Ale věřím, že kluci se s naší absencí úspěšně poperou. Soupeř těží z tvrdé obrany, za kterou chytá famózní Pepa Kučerka. Když se nám jej podaří překonat, máme z poloviny vyhráno. Druhou polovinu úspěchu vidím v tom, abychom se vyvarovali technickým chybám v útoku, které nás poslední dobou dost trápí. Když se nám toto podaří a přidáme kvalitní obranu, měli bychom si z Hranic odvézt dva důležité body.“