Lovci otočili zápas v Jičíně

Po měsíci na sebe znovu narazily týmy Lovosic a Jičína. A znovu bylo k vidění vyrovnané střetnutí, ve kterém dvě třetiny utkání byli lepší domácí házenkáři. Po vyrovnaném začátku se Jičín od 17. minuty ujal vedení. V poločase vedl nad Lovci rozdílem dvou branek a my jsme se pak dlouho soupeřovo vedení snažili vymazat. A povedlo se to až v poslední desetiminutovce střetnutí. Na 25:23 sice zvyšoval domácí Drbohlav, od té doby ale již Jičín nevstřelil branku a naši hráči otočili vývoj střetnutí. Nakonec jsme v Jičíně zvítězili 28:25 a připsali si tak velmi důležité dva body do boje o první čtyřku.

19. kolo STRABAG Rail extraligy:

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice
25:28 (15:13)

statistiky

Komentář ČSH resp. HBC Ronal Jičín.

Na jičínské palubovce se v sobotní podvečer potkali dva tabulkoví sousedi – Jičín a Lovosice. V prvním poločase byla k vidění pohledná házená, kdy se oba týmy přetahovaly o vedení. V závěru první půle se domácímu Jičínu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Vedení si Jičínští drželi i ve druhém poločase, ale závěr utkání jim vůbec nevyšel. Lovosice v závěrečných minutách vývoj utkání otočily a vyhrály rozdílem tří branek. Lovce držela celou dobu utkání jejich dlouholetá opora Jiří Motl, který nastřílel celkem dvanáct branek.

Další střetnutí na náš celek čeká v sobotu 27. února, kdy v domácím prostředí přivítáme celek Hranic. Utkání se hraje od 16 hodin. Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Dnes je to pro mě rozhodně velké zklamání, zejména z toho důvodu, že jsme téměř celý zápas vedli. Samozřejmě, měli jsme možnosti ten zápas zlomit dříve na svou stranu a rozhodnout o výsledku, ale bohužel se tak nestalo. Koncovku utkání jsme vůbec nezvládli, pasáž od 53. minuty jsme prohráli 5-0. Nedokázali jsme reagovat na soupeřovy góly. Opticky to byl vlastně úplně stejný zápas, jaký jsme sehráli v Lovosicích. Prakticky jsme Lovosicím darovali body za vítězství, i když tomu šly naproti. Mrzí mě, že jsme obě dvě utkání nedokázali dovést k bodovému zisku, přestože v obou utkáních jsme měli dobré pasáže, kdy jsme byli důrazní v obraně a dařilo se nám prosadit v útoku. Bohužel, finální krok se nám nepovedl a já doufám, že budeme mít ještě možnost v této sezóně Lovosicím porážku vrátit.“

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Já mám ohromnou radost z toho, že jsme vyhráli, protože jsme dokázali uspět na půdě soupeře, který je našim přímým konkurentem o čtvrtou příčku v tabulce. Zároveň mám radost, že jsme dokázali vůlí urvat zápas na naší stranu, ačkoliv jsme 2/3 utkání tahali za kratší konec.“