V oslabené sestavě přivezli Lovci ze Zubří bod

V okleštěné sestavě cestovali naši házenkáři na předposlední duel základní části proti týmu Zubří. Z různých důvodů chyběli Jaroslav Trkovský, Karel Holubec, Petr Jahn a Daniel Zourek. I přes oslabení dokázali díky dobrému závěru ukořistit bod.

21. kolo STRABAG Rail extraligy:

HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice
28:28 (14:15)

statistiky

V sobotu na sebe narazily na Valašsku týmy, které se spolu utkaly hned po říjnové pauze. Na půdě Lovosic se opětovný vstup do rozjeté sezóny podařil Zubřanům, v Lovosicích vyhráli 32:29. V době, kdy už týmy pomýšlejí na play-off, se dá hovořit o určité kalkulaci toho, jak by mohly vypadat čtvrtfinálové dvojice. Takové víceméně příjemné myšlenky mohly trápit jen Lovce. Zubří si teprve svůj jistý postup mezi TOP 8 muselo vybojovat. Utkání načal nejlepší střelec Lovosic Motl. Začátek první půle vypadal lépe pro domácí, ti si drželi po většinu času dvoubrankové vedení. Otočení skóre přišlo na konci půle, když poslední branku Zubří dal Havran (14:13) a na to odpověděl dvěma úspěšnými sedmimetrovými hody Jonsson. Do šaten se tak šlo za stavu 14:15 pro Lovosice.

Do druhé půle bezesporu nastoupili lépe hosté, byť na straně Zubří snižoval ve 32. minutě Mořkovský, byla to na delší dobu jediná branka domácích. Hosté se díky Strazdinšovi dostali poprvé na čtyřbrankové vedení a stav byl 15:19. Do 40. minuty však hosté náskok neudrželi a přišlo vyrovnání. Během dalších 10ti minut Zubří hrálo hodně slušnou házenou, skóre navyšovalo krůček po krůčku a vedlo už 27:23. Stejně jako v Kopřivnici i dnes Zubří během poslední desetiminutovky vypadlo z rytmu a nemohlo se prosadit. Jediná branka od 40. minuty na jejich straně proti pěti lovosickým přinesla dělení bodů.

Nyní čeká na extraligu reprezentační pauza, kterou vyplní utkání národního týmu v kvalifikaci na ME. Některé týmy, včetně Lovců, po ní sehrají poslední duel před play-off, další čekají dohrávky do plného počtu střetnutí. Kompletní přehled, jak na tom která družstva aktuálně jsou, můžete sledovat na stránkách extraligy. Lovosické čeká poslední střetnutí 27. března od 18 hodin proti Kopřivnici a to v domácím prostředí. Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Michal Tonar, trenér HC ROBE Zubří: „Optimistický jako Lovosice dnes nebudu. Dnes jsem opravdu naštvaný, s takovým výkonem v play-off nemáme co dělat, to si musíme říct narovinu. Pokud chceme v takových vypjatých situacích řešit akce takto, tak je to průšvih. Při tréninku to vypadá mnohem lépe. Nedokážu si představit, kdyby tady bylo patnáct set fanoušků, co by to s kluky udělalo. Máme dost dorostenců, kteří hrají na postech, kde by měli hrát zkušení hráči. Dnes bohužel zklamali i ti zkušení. Stává se pravidlem, že se během posledních 15ti minut v každém zápase zhroutíme. Dneska přijely zdecimované Lovosice, které si ten bod vybojovaly, my jsme ztratili. Síla mančaftu tam ale je, jsem rád, že jsme to dokázali otočit. Doufám, že se z toho poučíme.“

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Dle mého názoru se jednalo o hezké a rychlé utkání, kdy si sáhli naši kluci na dno svých sil. Nám se v posledním zápasu vyplatilo hrát rychle. Za mě dělení bodů je spravedlivé pro obě strany. Já jsem za ten bod, který je vybojovaný na hřišti kvalitního soupeře, rád.“