Druhé kolo Podkrušnohorské ligy proběhlo v Lovosicích

Druhé kolo Podkrušnohorské ligy minižáků

V sobotu 23. října 2021 proběhlo v Lovosicích druhé kolo dlouhodobé soutěže minižáků Podkrušnohorské liga. V turnaji suverénně zvítězilo družstvo Loun, které je fyzicky velmi dobře disponované a převyšovalo ostatní týmy zejména střelecky. Druhé místo patří dívkám DHK Most, které se prezentovaly výbornou technikou a rychlostí. Pomyslné bronzové medaile zůstaly v Lovosicích jen o skóre. Čtvrté místo si vybojovala Dukla vítězstvím nad Vršovicemi, které praktikovali po celý turnaj osobní obranu. Šestý účastník soutěže, Baník Most se omluvil kvůli karanténě. Celkovou tabulku zkreslují jeho utkání.

V úvodním utkání Lovosic s Louny bylo plné zbrklosti a osobních chyb na obou stranách. Na střely na branku by snad lovosičtí i vyhráli, ale brankářku Loun se jim překonat nepodařilo a debakl 0:10 odpovídal dění na hřišti

Druhý zápas proti osobní obraně Vršovic začal také spoustou nepřesností na obou stranách. Obě družstva se stále přetahovala o výsledek. Teprve zpřesnění hry Lovosic v druhé polovině utkání postupně překlopilo výsledek na konečných 13:9.

Třetí zápas s dívkami DHK Most byl opět vyrovnaný. Lovosičtí už nedělali tolik technických chyb a naopak důrazem donutili dělat chyby běhavé mostečanky. Žádné družstvo nevedlo v utkání o více než branku. V infarktovém závěru házeli domácí 7m hod, neproměnili a tak utkání skončilo spravedlivou remízou 7:7.

Poslední utkání turnaje proti Dukle byl souboj o třetí místo. Lovosičtí si přinesli bojovnost z předchozího zápasu a podpořili jí i účinnou střelbou. Některé akce už byly téměř učebnicové. Hrou a výsledkem 13:8 si třetí místo zasloužili.

Vstup do turnaje měli lovosičtí katastrofální. Chaos v obraně, uspěchaná střelba a nepřesnosti v přihrávkách pomáhaly soupeři. Naštěstí z nich nervozita postupně padala, obrana v dalších zápasech už působila organizovaně a rychlé útoky začaly nést ovoce. Závěrečné utkání už bylo skoro házenkářské. Z družstva Lovosic se líbil výkon brankářů, dravost Záleského a Hoppa, střelecky se dařilo Paurovi. Trenéři chválí celé družstvo za bojovnost.

Výsledky:

Loko Louny – DHK Most  5:4, –  HK Lovosice 10:0, – Dukla Praha 11:7, – Sokol Vršovice 13:1

DHK Most – HK Lovosice 7:7,  – Dukla Praha 6:5, – Sokol Vršovice 16:7

HK Lovosice – Dukla Praha 13:8, – Sokol Vršovice 13:9

Dukla Praha – Sokol Vršovice 13:6

Tabulka turnaje:                                                

  1. Loko Louny       4  0   0    39 : 12      8      +27
  2. DHK Most         2  1  1     33 : 24      5      +  9
  3. HK Lovosice     2  1  1     33 : 34      5      –   1
  4. Dukla Praha     1  0   3     33 : 36     2      –   3
  5. Sokol Vršovice  0  0   4    23 : 55     0      – 32

Sestava

Dlouhý, Kasík – Paur, Mrkvička, Hopp, Záleský, Tirpák, Lipert, Kulhánek, Christov, Dryje,

Kategorie: aktuality, minižáci