Minižáci ukončili v Lovosicích podzim oblastní soutěže

V sobotu 4. prosince 2021 skončila ve sportovní hale Chemik v Lovosicích podzimní část oblastní soutěže v miniházené 4+1. Pořadatelé měli obavy, zda se ve zhoršující epidemické situaci turnaj vůbec bude konat. Však se pro nemoc hráčů odhlásila družstva Bíliny a Tygrů Ústí n.L. a ani domácí nebyli příliš optimističtí, zda postaví oba týmy. Na turnaji se sice utkalo pět nominovaných oddílů HK Lovosice, DHK Most, Spartak Ústí n.L., Slavoj Děčín a SK Strupčice, ale přijelo tolik kluků a dívek, že se nakonec v 10 družstvech rozdělených na dvě skupiny hrálo.

V utkáních se nepočítá skóre, ale ve skupině A byly pokročilejší házenkáři, ve skupině B pak spíše začínající. V silnější skupině se líbila rychlá hra a kolektivní výkon kluků ze Slavoje Děčín. Vyrovnané utkání s nimi sehráli domácí A, kteří těžili ze solidní obrany a výkonu brankáře, a také dívky DHK Most A s dobrou individuální technikou. Ve skupině B se hrála vyrovnaná utkání a v žádném zápase nebyl jednoznačný favorit.

Diváci, kteří se při vstupu do haly podrobili přísným hygienickým opatřením, mohli sledovat stále se zlepšující technickou úroveň kluků i dívek. Trenéři byli spokojeni s bojovností svých týmů. Odměnou hráčům bylo nejen sportovní vyžití, ale také pár sladkostí na slavnostním zakončení turnaje.

Sestava

Lovosice A  –  Dlouhý, Paur, Tirpák, Hopp, Záleský, Kylíšek, Dryje

Lovosice B  –  Lipert, Tischler, Moravcová, Donát, Christov, Chládek

Kategorie: aktuality, minižáci