Poločasové hodnocení – Mladší dorost

Mladší dorost je vstupem do dospělé házené. Turnaje s kratší hrací dobou vystřídají víkendové utkání s plnou minutáží. Hraje se dlouhodobá liga, každý bod se počítá, je možný i sestup do nižší soutěže. To je důvod, proč se oproti žákovským kategoriím klade důraz na výsledky a nemůže si každý z týmu zahrát.

Tréninkový proces se začne mnohem víc zaměřovat na kondici a silový rozvoj. Do hry se začíná vnášet větší množství taktických pokynů. Strategie se začíná upravovat dle soupeře, zkrátka z dětské hry se stává dospělá házená.

Soutěžní systém prošel oproti předchozím letům změnou. Celorepubliková soutěž se rozdělila na dva bloky Čechy a Moravu. Momentálně do konce základní části zbývají tři kola. Po jejich odehrání teprve dojde ke sloučení a vznikne skupina o titul a skupina o sestup.

Zdroj: HCB Karviná

Naši Lovci aktuálně drží druhou pozici se shodným ziskem bodů jako Plzeň ve vedení. Mrzí zejména poslední domácí zápas s právě zmiňovanou Plzní, který kluci prohráli. S tím už se teď nedá nic dělat a je potřeba koukat dopředu. Těžké bude především následující utkání na hřišti Nového Veselí, které je jen 2 body za námi.

https://www.handball.cz/souteze/muzi/1-liga-mladsi-dorostenci

Vzhledem k široké hráčské základně. Máme ještě o soutěž níže “B“ tým, který doplňují i někteří starší žáci, pro které je to velká zkušenost. Podobně jako “áčko“ kluci drží druhou pozici a opět za Plzní. Ta má taktéž B tým v této soutěži a vede ligu suverénně bez ztráty bodu. Naši kluci mají stejný počet bodů jako Baník Most na třetí pozici.

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-cechy#tabulka

Realizační tým našeho mladšího dorostu tvoří Ján Lajčák, Jakub Hrstka a technickým vedoucím je Tomáš Král. Pana Lajčáka jsme představovali v článku zde:

Novou tváří v trenérském týmu je Ján Lajčák

Naši mladší dorostenci momentálně patří k velmi nadějné lovosické generaci, které od žákovských let patří k nejlepším ve své kategorii. Nejlepšími střelci týmu jsou Tadeáš Pokorný a Tomáš Pokorný, kteří nastříleli shodných 52 branek. Tadeáš Pokorný a Martin Zámyslický jsou členy širší nominace dorostenecké reprezentace.

Bude nesmírně zajímavé sledovat kam až kluci dojdou a to nejen v této sezóně. Bezesporu mají velký potenciál, ale na jakou metu nakonec dojdou ukáže až čas. Ještě mají před sebou velké množství tvrdé práce a dřiny.

Komentář trenéra Jakuba Hrstky:

S výkony celého týmu i s umístěním v tabulce jsem spokojen. Jelikož jsme odehráli několik zápasů ve velmi okleštěné sestavě, dá se říct, že téměř celá základní šestka byla několik týdnů na marodce. Z čehož pramenili horší výsledky našeho týmu, které se chlapci snažili dohnat bojovností i proti fyzické převaze soupeře. V jarní části sezóny máme hned z kraje jasný cíl. Chceme přivést z venkovních zápasů pro nás velmi důležité body, abychom v postupové části, která se hraje s celky z Moravy, měli výhodu v počtu právě nasbíraných bodů ze základní části. S chlapci jsme si dali jasný cíl. Chceme dosáhnout po několika letech na zlato. Nerad bych se unáhlil , ale máme k tomu blízko!