Kapka v moři: auto do Užhorodu

Kapka v moři: auto do Užhorodu

Teď tu napíšu jeden takový příběh. Jeden z tisíců, které se dějí a naprosto chápu, že tyhle smutný věci jsou v dlouhodobém horizontu unavující, takže se předem omlouvám vám všem, kteří to tak cítíte (upřímně jsem na tom stejně). Ale…
 
Jedním z partnerů našeho klubu je společnost BigMat Stavebniny B+D, zakladatel #NadacniFondBigMat. Duší všeho je, jak říkám já, tak trošku blázen (Vráťa se za to na mne věřím neurazí!). Ale blázen v tom nejlepším dobrém slova smyslu!
A tenhle blázen už více jak měsíc pendluje mezi 🇨🇿 a 🇺🇦, aby aspoň trochu pomohl těm, kteří utíkají před válkou. Jeho cílovou „destinací“ je město Užhorod na západě Ukrajiny, do kterého neustále míří tisíce utečenců před ozbrojeným konfliktem. V Užhorodu jsou azylová centra, která se stávají dočasným nebo v lepším případě jen tranzitním domovem. A velmi často je to „domov“ pro děti a jejich mámy. To, že několikrát denně se musí ukrýt před bombardováním, to je asi zbytečné tu psát.
 
A teď pointa příspěvku: podmínky, ve kterých teď tráví svoje dny, ty jsou prostě tristní. Ale je možné je samozřejmě aspoň trošku zpříjemnit, což se díky velkému ❤ spousty lidí děje. Pokud byste měli pocit, že ještě máte chuť a možnost, můžete pomoci naplnit Vráťovo další auto, které se do Užhorodu znovu vydá.
 
Co do něj?
– spacáky,
– deky (typu larisa atd., ne klasické deky),
– plyšáky pro děti event. něco, co by dětem pobyt zpříjemnilo a zabavilo (omalovánky, pastelky, lízátko).
 
Auto s logem společnosti bude před lovosickou halou parkovat v sobotu od 16. hodin. Ne všichni určitě máte možnost se zapojit, spousta z vás už to udělala, ale myslím, že i slova podpory budou vzpruhou, která může udělat radost.
 
Děkujeme.
 
JSME JEDEN TÝM, MY A VY!
 
 
Kategorie: aktuality