Mission impossible v Karviné

Nechtěné se stalo skutečností a Lovci se sami dostali do situace, kde musí uhrát body u momentálně nejlepšího týmu naší ligy v Karviné. Jedině tak můžou pomýšlet na TOP 4 umístění po konci základní části, což byl předsezónní cíl.

 21. kolo extraligy:

HCB Karviná – Lovci Lovosice,
sobota 5. března 18:00

Kádr Lovců je značně zdecimovaný zraněními a herní pohodu z podzimu vystřídalo jarní trápení. Nadále nemůžeme počítat s kvartetem hráčů Bogdanič, Kupa, Jonáš a Zourek. To samozřejmě neprospívá ani zbytku našich hráčů, který zákonitě musí své zraněné kamarády zastoupit a čelí větší zátěži.

Optimismus nám dodává, že jediným přemožitelem karvinského kolosu jsou právě Lovci, kteří na podzim zvítězili 27:22. V posledním utkání jsme mohli vidět, že Jára Trkovský začíná nabírat formu po zranění a zejména na něm bude stát útočná fáze naší hry. Právě jeho výkon byl na domácím hřišti proti Karviné velmi stěžejní a věřme, že něco podobného předvede i sobotu.

Naproti tomu Karviná nadále válcuje naší ligu a celkem pohodlně si kráčí za ovládnutím základní části. Nebezpečí našeho soupeře číhá ze všech stran. Kostru týmu tvoří několik českých reprezentantů jako jsou Solák, Franc, Patzel a Užek. V bráně je velezkušený brankář Marjanovič, který je jedním z lídrů brankářských statistik.

Hráč ke sledovaní:

Vojtěch Patzel je jedním z hráčů, který zanechal velmi dobrý dojem i na mistrovství Evropy v Bratislavě. Je to dynamická spojka, která je výborná ve hře 1 na 1 s nebezpečnou střelou z dálky na různé způsoby. Momentálně je 2. nejlepším střelcem ligy se 143 zářezy na pažbe.

Utkání laďte na tvcom.cz, kde nám snad domácí celek zajistí ničím nerušený video přenos.

JSME JEDEN TÝM MY A VY!

Komentáře před utkáním:

Martin Hríb, trenér: „Karviná je rozhodně tým s ambicí na zisk titulu. Pro nás je to důležitý zápas především z toho pohledu, aby naši „dorostenci“, kteří opět určitě do utkání zasáhnou, dokázali zopakovat výkon jako proti Zubří. S prohrou z tohoto zápasu samozřejmě nejsme spokojeni, ale pozitivní na něm bylo, že mladí klukci ukázali, že se je nemusíme bát zařadit do sestavy. Pro ně teď bude každá odehraná minuta velmi důležitá, protože na ně pravděpodobně čeká i následné play-off. My máme mimo hned pětici hráčů, kteří patří do základní koule naší sestavy a kteří nám dost možná budou chybět i na čtvrtfinále, ale to ke sportu patří a my budeme bojovat s hráči, které máme aktuálně k dispozici. I do Karviné tak jedeme s cílem bodovat, abychom si udrželi postavení pro nadstavbovou část.“

 

Kategorie: aktuality, tým "A"