Lovosice - Nové Veselí, 12.03.2022

Vítězstvím ukončujeme základní část a sérii porážek!

Pro obě mužstva klíčové utkání pro výhodnější umístění v bojích pro play-off zvládli lépe domácí Lovosice, které ve vyrovnaném souboji dokázali v druhém poločase překlopit vedení na svou stranu a udržet ho.

Lovci Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí
27:24 (17:17)

Průběh utkání

V první polovině utkání měli jemně navrch hosté. Ti si udržovali větší část z prvních 30 minut jedno až dvou brankové vedení. Nicméně stejně jako Lovcům se jim vůbec nedařilo v defenzivní činnosti, a tak branku na jedné straně střídala branka na druhé. V závěru prvního poločasu udělali hosté několik chyb ve hře bez brankáře a Lovcům se konečně podařilo svého soupeře dohnat. Do šaten se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Druhá polovina utkání přinesla negativ té první a z velkého počtu vstřelených branek se stalo čekání na gól. Obrany obou týmů přitvrdili a jen samotné vypracování brankové šance stálo oba týmy mnoho sil. V druhé polovině vypadali jednoznačně lépe domácí, kteří neproměnili několik ložených šancí jako neproměněná sedmička a několik zazděných příležitostí z prostoru pivota, kde si několikrát vylámal zuby jinak výborně hrající Petrychenko. 

Tabulka a statistiky po základní části

Nasazení týmů pro play-off:

HCB Karviná – KH Kopřivnice

Talent tým Plzeňského kraje – SKKP Handball Brno

HC Zubří – Sokol Nové Veselí

HC Dukla Praha – Lovci Lovosice

Ohlasy po utkání:

Peter Kostka, trenér TJ Sokol Nové Veselí: Já jsem velmi nespokojený, protože jsme chtěli vyhrát. Klíč k úspěchu je pevná defenziva a nemůžeme se spoléhat na to, že Lovosice na jejich hřišti přestřílíme. Branky, které domácí v prvním poločase dávali je neboleli. Prohrávali jsme osobní souboje a domácí se až příliš snadno dostávali do šancí. První poločas měkká obrana a v druhém už nám docházeli síly a neměli jsme takovou kvalitu. Nicméně obrana se zlepšila, ale podařilo se nám vstřelit jen 7 branek za celý poločas. To je strašně málo. Zkoušeli jsme různé varianty, hru v 7 hráčích, ale nestačilo to. Dneska zejména kvůli obraně v první polovině jsme si vyhrát nezasloužili. 

Roman Jelínek, trenér Lovci Lovosice: Já jsem spokojenější, ale moje hodnocení prvního poločasu by bylo podobné jako trenéra hostů, protože jsme dostali taktéž 17 branek. Tam byla škoda, že se nějaký míč nezastavil o naše brankáře, protože když obrana minutu brání a dostane gól, tak pak hráči spekulují, jestli to byla jejich chyba nebo to měl chytit brankář atd. Vidím rezervu i v osobních soubojích a přerušování hry, což se nám povedlo v druhé polovině zlepšit. Nedovolili jsme Novému Veselí v postupném útoku téměř nic a povedlo se nám udržet koncentraci celých 60. minut. Řekl bych, že dva body dneska zaslouženě zůstali v Lovosicích. 

Adam Tomášek, spojka TJ Sokol Nové Veselí: Myslím si, že Lovosice do toho dali větší srdce než my. Na utkání jsme se připravovali poctivě, ale nedali do toho tolik bojovnosti jako domácí, což si myslím, že rozhodlo.

Serhii Petrychenko, pivot Lovci Lovosice: Po dlouhé době jsem mohl na hřiště, za což jsem rád. Chci poděkovat Novému Veselí za souboj, byl dobrý vyrovnaný boj. Mrzí mě první poločas z pohledu obrany, na tom budeme ještě pracovat. Chci poděkovat spoluhráčům, protože všichni do toho dali maximum a po těch porážkách se nám konečně podařilo zvítězit. Teď je naším cílem semifinále.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: