Minižáci 2019

Mini na Prague Handball Cup 2022

Družstvo minižáků se představilo na velikonočním svátku házené – Prague Handbal Cup 2022. Devatenáct týmů této kategorie bylo rozděleno do 3 skupin. Hrálo se 2 x 15 minut. V úvodním utkání skupiny lovosičtí narazili na silného soupeře Duklu Praha. Kluci na soupeře vlítli a i přes zoufalou účinnost střelby ji rychlými útoky přehrávali (5.min 4:0). Poločas vyzněl jednoznačně pro lovosické 8:4. Nepřesné střely v úvodu druhé půle, řada technických chyb a soupeř dotahoval (20. min 8:8). S přibývajícím časem se v rukách Lovosic objevila křeč, hromadili nepřesnosti a soupeř v klidu dotáhl utkání k vítězství 11:14.

Do druhého utkání proti Házená Mělník jakoby nastoupili jiné Lovosice. Solidní obrana a drtivé rychlé útoky ze zápasu udělaly lovosickou exhibici 30:3, poločas 17:2.

Do třetího pátečního utkání jsme proti favoritu skupiny  Brixton Fire Krems&Langenlois  vstupovali s obavami, neboť soupeř byl fyzicky a zejména technicky nad ostatními. Začátek tomu nasvědčoval (6.min 0:4). Kluci se ale soustředili na hru a důrazem v obraně nenechali rakouský brankostroj rozjet. Konečný výsledek 10:18 byl do dalších bojů velmi povzbudivý.

Nedělní úvodní utkání  proti HC Nový Jičín mělo být povinné vítězství, ale úvod Lovosicím nevyšel (5.min 0:2). Přes  spoustu nepřesností v přihrávkách a zejména v koncovce lovosičtí skóre překlopili na svou stranu na konečných 9:15.

Ve druhém sobotním utkání šlo o postup do finálové skupiny. Lovosickým se vydařil úvod (4.min 3:0). Pak se hráčům rozklepali ruce a najednou si s pohyblivým soupeřem nevěděli rady. Poločas byl vyrovnaný 8:8, ale deka nad družstvem Lovosic zůstávala a plzeňští ji využili k vítězství 15:17.

V neděli už se hrálo vyřazovacím způsobem. Do desáté minuty bylo čtvrtfinálové utkání s SK Házená Polanka n.O. vyrovnané (10.min 5:5), ale plné chyb a nepřesností na obou stranách. V dalším průběhu si lovosičtí přestali věřit a hrubkami nabídli soupeři až tříbrankové vedení (18.min 7:10). Lovosice zlepšili obranu nejlepšího střelce Polanky a přes neuvěřitelné hrubky v útoku bojovností dotáhli utkání do remízy 13:13. V sedmičkách však byli šťastnější kluci z Polanky, kteří pak skončili v poháru útěchy druzí.

Pro družstvo minižáků to byl křest ohněm. Prakticky první šestková házená letošní sezóny. Družstvo, i když výsledkově nenaplnilo očekávání, na hřišti bojovalo. Spousta chyb pramenila možná z přemíry snahy. Na hráčích je vidět nevyhranost, střídají výborné okamžiky s hrubkami. Potěšitelná je aktivita hráčů, téměř všichni vstřelili branku. Škoda velmi nízké účinnosti střelby, ale za bojovnost určitě zaslouží všichni pochvalu. Děkujeme rodičům za účinnou pomoc.

Sestava:

Dlouhý, Kasík  – Záleský, Skalický, Paur, Focke, Tirpák, Lipert,  Bezstarosti, Kylíšek, Mrkvička, Landa, Beer, Kulhánek,

 

 

Kategorie: aktuality, minižáci