MEGAMINI Liberec – minižáci úspěšně reprezentovali na malých přeborech republiky

Družstvo minižáků Lovosic zakončilo házenkářskou sezonu 2021/22 na malém mistrovství Čech, velkém turnaji MEGAMINI v Liberci. Jubilejního 20. ročníku se zúčastnilo celkem 28 družstev nejmenší házené na třech venkovních hřištích školy Dobiášova. Konečné finálové pořadí bylo 1. Zruč, 2. Náchod, 3. Děčín, 4. Jičín, 5. Strakonice, 6. Plzeň

V základní skupině D vstoupili Lovci do turnaje hned s jedním z favoritů Talentem Plzeň (umístění 6.). Úvodní utkání se klukům tradičně nevedou a tak nepřekvapil hrozný poločasový výsledek 1:5. Nasazení osobní obrany plzeňské překvapilo a neslo ovoce v podobě vyrovnání na 5:5. Utkání rozhodla nádherná dalekonosná střela v samém závěru (5:6). Také další utkání s Náchodem (umístění 2.) se nevyvíjelo pro Lovce dobře. Hrubky v útočné fázi soupeř trestal (3.min 0:3). Kluci zabojovali a vyrovnali nejen hru, ale i skóre a k vítězství chyběl opravdu jen krůček (5:5). K utkání s Chodovem (umístění 21.) jsme přistupovali po dvou porážkách s obavami, ale Lovci nenechali nikoho na pochybách a zvítězili 15:5. Zápas s Velkým Meziříčím B (umístění 26.) lovosičtí odflákli a výsledek 11:3 byl vlastně vítězstvím soupeře. Vstup do posledního utkání proti pozdějšímu vítězi turnaje Jiskra Zruč n. S. byl neskutečně špatný (3. min 0:5). V dalším průběhu lovosičtí trochu dojem napravili, ale soupeř byl ve všech dovednostech lepší (6:16)

V sobotu pokračoval turnaj utkáními v nadstavbových osmičlenných skupinách. Na úvod Lovci hráli severočeské derby proti dívkám DHK  Most (umístění 13.). Vítězství 6:4 bylo opravdu vydřené.  K dalšímu utkání Lovosice nastupovali až po více než dvouhodinové přestávce proti Velkému Meziříčí A (umístění 7.). Lovci se nemohli dostat do tempa. Jejich unavená hra plodila hrubky na útočné polovině, které soupeř trestal rychlými útoky. Byl to nejhorší výkon v turnaji. (6:13). Nad Loko České Budějovice (umístění 11.) Lovci zvítězili 8:6. V posledním sobotním zápase v šest večer Lovci prohráli zcela zbytečně nekázní na hřišti 5:6 s Házenou Rokycany (umístění 15.). V nedělním souboji o umístění proti tradičnímu soupeři Sokolu Vršovice kluci zvítězili 6:3 a získali tak pro Lovosice konečné 9. místo. V doplňkovém turnaji 4+1 lovosičtí neprohráli.

Turnaj byl fyzicky namáhavý (hra ve velkém vedru na venkovních hřištích, šest utkání v jednom dni). Pořadatele je nutno pochválit za úsilí, jak účastníkům pobyt na venkovních hřištích zpříjemnit. Konečné umístění v turnaji trenéři považují za splnění cíle – do desátého místa. Kluci měli nejtěžší základní skupinu (Zruč – 1., Náchod – 2., Plzeň – 6.).  Za celkový dojem, zejména za bojovnost je nutno celé družstvo pochválit. Tým se opíral o výborné brankáře a solidní obranu. V utkání s Plzní kluci předvedli důraz v osobní obraně proti silnému soupeři. Nicméně turnaj ukázal i slabiny. Proti špičkovým družstvům jsme zaostávali ve spolehlivosti přihrávek a hlavně v malé účinnosti střelby (nedůrazná střelba při kontaktu s obráncem a většinou do středu branky). Všichni hráči v poli si dali branku. Nutno vyzdvihnout výkon brankářů, zejména Kasíka a v poli Liperta, Mrkvičku a Záleského, střelecky se prosadil Tirpák. Je nutno vysoko hodnotit projev všech hráčů.

Děkujeme rodičům hráčů za servis a podporu družstvu ve třech náročných dnech.

Soupiska:

Kasík, Chomenko, Krupička, Dlouhý – Mrkvička, Lipert, Záleský, Tirpák, Hopp, Paur, Dryje, Focke, Bezstarosti, Christov, Zůna

Trenéři – Zdeněk Holata, Karel Potůček, Marek Trefný, Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci