Lovosice - Dukla Praha, 12.8.2022

Memoriál Františka Arnošta: vítězství Lovců nad Duklou

Letošní (18.) ročník Memoriálu Františka Arnošta má oproti minulým letem pouze tři účastníky. Každý den se tak hraje jedno střetnutí a na všechny týmy čekají dva kvalitní zápasy.

18. ročník – Memoriál Františka Arnošta. 

Turnaj rozehrál ve čtvrtek 11. 8. zápas mezi německým TV Hüttenberg a Duklou Praha. Druholigový celek z Německa v něm porazil 4. tým české extraligy 35:30. Druhý den se zapojili také Lovci, kteří na úvod turnaje změřili síly s pražskou Duklou.

Zápas přinesl běhavou házenou s rychlým střídáním útoků na obou stranách a rychlou změnou skóre po brankách obou týmů. V první třetině střetnutí vedla Dukla většinou o 1-2 góly. Poprvé se Lovcům podařilo srovnat ve 20. minutě, kdy Karel Holubec po vydařené spolupráci se spojkou srovnával na 14:14. Lovosice dokázaly utkání otočit a do poločasové přestávky si odnášely vedení 22:18.

Čtyřbrankový rozdíl svítil na ukazateli do 38. minuty, pak se Dukle podařilo srovnat hru a několikrát se dostala až na rozdíl jediného gólu. Deset minut před koncem bylo srovnáno (33:33), ale závěrečnou pasáž lépe zvládli naši házenkáři, kteří celkově zvítězili o dvě branky 39:37.

Třetí místo na turnaji tak obsadila Dukla, o první příčku se utkají v sobotu 13. 8. týmy TV Hüttenberg a Lovci Lovosice.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Günl – Holubec 4, Ouředník, Kupa 4, Chotěborský 1, Motl 2, Petrychenko 1, Hniďák 6, Trkovský 6, Lukáč 3, Bednařík 2, Horák, Stach, Heřmanovský, Malý 1, Bogdanić 8.

Rozhodčí: Novotný, Horáček.

Kategorie: aktuality, tým "A"