Nejmenší házenkáři v Liberci

Již po čtvrté patřil druhý týden v srpnu v Házenkářském klubu FCC Město Lovosice soustředění ve sportovním areálu Arena v Liberci. Celkem 108 házenkářů od přípravky až po starší dorostence tak vstoupilo do podzimní části letošní házenkářské sezony. Družstvo minižáků tvoří ročník 2012 – 2013.

V Liberci jsme měli k dispozici několik sportovišť, jednak sportovní halu, jednak venkovní házenkářské hřiště a také atletický stadion. Již po příjezdu v pondělí odpoledne začal první ze tří každodenních  jedenapůlhodinových tréninků. Během soustředění se trenéři zaměřili na rozvoj atletických a gymnastických dovedností. Velkou pozornost také věnovali základním dovednostem házenkáře, přihrávkám a střelbě, vždyť už první víkend v září je čeká velký turnaj v Lovosicích. Tréninkový rytmus byl zpestřen různými soutěžemi (atletickými soutěžemi, hrou kámen – nůžky – papír, soutěží v páce, atd) a také návštěvou utkání extraligových hokejistů Liberce a Karlových Var. Je tradicí, že jeden den soustředění je věnován výstupu na více než 1000 metrů vysoký Ještěd. V horku letního dne to tým zvládl výborně, nahoře je kromě krásného výhledu čekala i sladká odměna.

Škoda, že se soustředění zúčastnila jen část členů družstva miniházené. Trenéři byli spokojeni s přístupem všech členů týmu na hřišti a také s jejich ukázněným vystupováním mimo ně. Trenérský tým (Karel Hron, Zdeněk Holata, Slavomír Miler, Marek Trefný, Karel Potůček a Miloš Vodička) věří, že zaujetí nejmladších házenkářů, které projevovali na soustředění, se promítne do výkonů družstva v nadcházející sezóně. V letošní sezoně se opět představí ve dvou soutěžích, v Ústecké lize 4+1 na malém hřišti a také v  klasické házené v  tradiční soutěži Podkrušnohorská liga.

Poděkování patří organizátorům soustředění.

Účastníci:

Beer, Donát, Gerlický, Hodr, Jančík, Kulhánek, Landa, Miko, Miler, Moravcová, Novotný, Petr, Skalický, Štětka, Trefná

Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci