Lovosice - Kopřivnice

Před reprezentační přestávkou ještě jedno utkání: Lovci míří do Kopřivnice

Ještě jedno kolo čeká házenkářskou Chance extraligu a pak si všichni na chvíli vydechneme díky reprezentační přestávce. Pro Lovce bude posledním zápasem před kvalifikačním duelem mužů utkání v Kopřivnici.

8. kolo Chance extraligy:

KH ISSM Kopřivnice – Lovci Lovosice
sobota 8. října 17:00

TVcomonlajny 

První zápas – první prohra. Pak senzační vítězství v Prešově. Dvě hodně protrápená utkání s papírově slabšími týmy následovaná třemi výhrami včetně vítězství nad silným Zubřím a Karvinou. Zápasy každý jiný, ale kromě toho prvního se stejným vítězným koncem. Celkem čítá šňůra výher Lovců již šest zápasů a zachovat vítězný ráz utkání chceme i v sobotním duelu v Kopřivnici.

Našemu nejbližšímu soupeři patří v tabulce Chance extraligy devátá příčka s bilancí tří výher a čtyř proher. V poslední sezóně se z osmého místa probojoval do play-off, kde v těžké sérii vypadl s pozdějším mistrem Karvinou. Také letos je cílem Kopřivnice probojovat se do vyřazovacích bojů. V domácím prostředí zatím s výjimkou úvodního souboje se slovenským Prešovem naplno bodovala, mrzí ji určitě prohra z palubovky nováčka soutěže Strakonic.

Tým vede v letošní sezóně trenér Aleš Chrastina, který se pro soutěžní ročník 2022/2023 už musí obejít bez nejlepšího střelce Kopřivnice v posledním ročníku Zdeňka Čadry. Ten zamířil do kádru Karviné. Na postu brankáře již fanoušci neuvidí egyptskou akvizici Mohameda Ibrahima, ale skvělou náhradou se zatím ukazuje z Brna příchozí Bohumil Pšenica, který je na druhém místě v počtu zákroků všech extraligových brankářů. Nejlepším střelcem týmu je po sedmi odehraných kolech křídlo Pavel Musálek. Ten do Kopřivnice přišel již před minulou sezónou z Frýdku-Místku.

Utkání v Kopřivnici začíná v sobotu 8. října od 18 hodin. Stejně jako na utkání v Maloměřicích, i do Kopřivnice se můžete svézt společně s týmem klubovým autobusem. Ten vyráží od sportovní haly Chemik v sobotu v 10 hodin dopoledne, případní zájemci se mohou hlásit na emailu lucie@hazenalovosice.cz.

Děkujeme za vaši podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „Náš úkol po středečním zápase s Karvinou byl jasný: dát kluky během dvou dnů dohromady jak zdravotně tak i mentálně, protože v Kopřivnici rozhodně nedostaneme nic zadarmo. K zápasu musíme stejně jako ve středu přistoupit od prvních minut se 100% koncentrací. Ale znovu si pojedeme pro dva body, přestože Kopřivnice je bojovný celek, který určitě bude chtít v domácím prostředí navázat na vítězné zápasy z vlastní palubovky.“

Lukáš Malý, křídlo: „Po zvládnutém domácím utkání s Karvinou jsme v dobré náladě a čeká nás poslední zápas před reprezentační přestávkou. Cíl v Kopřivnici je jasný. Chceme získat další dva důležité body a prodloužit vítěznou sérii. Proto musíme dodržovat pravidla, která nás dovedou k vítězství. V zápase nám nesmí chybět koncentrovanost, bojovnost a disciplína.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,