Lovosice - Brno

Druhý domácí duel v řadě: naplno bodovat chceme i proti Brnu!

Podruhé za sebou se představí Lovci v domácí sportovní hale Chemik, kde po nerváku z minulého týdne a těsné výhře nad Jičínem přivítají ambiciózní SKKP Handball Brno.

10. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
sobota 29. 10. od 17:00

Na loňskou sezónu a vzájemné zápasy proti brněnskému celku nemáme úplně ideální vzpomínky. Dvě utkání v základní části nepřinesly Lovcům ani bod, když jsme na palubovce soupeře podlehli 29:30 a v domácím prostředí jsme na Brno nestačili 25:28.

Maličko jsme si pak spravili chuť v poslední ligové sérii o konečné 5. – 6. místo. Tu jsme začínali v Brně a znovu jsme prohráli o jednu branku 27:28, v domácím prostředí jsme ale na čtvrtý pokus soupeře zdolali 34:29 a celkově tak skončili pátí. Brno bralo šestou příčku.

Letos mají oba dva celky ambice nejen v podobě postupu do play-off, ale náš tým se rozhodně netají cílem probojovat se do semifinále. A v Brně by rádi zlepšili šestou příčku z poslední ligové sezóny.

K tomu by měla v letošním roce pomoci již uzdravená spojka Michal Kasal, který v minulém týdnu po dlouhé absenci již naskočil do ostrého zápasu. V Brně znovu sází na házenkáře z bývalé Jugoslávie. Před touto sezónou celek posílili chorvatský pivot Bruno Ugrin a srbský brankář Živojin Ilić. Dalším legionářem v dresu Brna jsou spojky Luka Kikanović a Dušan Živanov, oba tito hráči již za Brno nastupovali v loňské sezóně.

Hlavní hvězdou týmu a zároveň nejlepším střelcem celku je odchovanec Frýdku-Místku Martin Kocich, který v letošní sezóně nastřílel již 60 branek. V Brně je také elitním střelcem z prostoru sedmimetrových hodů. Trenérem týmu je Pavel Hladík, který působí v Brně třetí sezónu.

Utkání začíná na domácí palubovce tradičně v sobotu od 17 hodin. Vaši podporu budeme rozhodně velmi potřebovat, věříme, že nás znovu přijdete povzbudit v co největším počtu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „S podporou partnerů a města má i letos Brno velké ambice. Nás čeká další zápas v domácím prostředí, kde body ztrácet nechceme. V týdnu jsme se více zaměřili na střelbu a to jak z volné ruky tak i pod tlakem, toto je činnost, která nás v posledních utkáních hodně trápila. Jsme odhodláni předvést 100% výkon a odčinit tak neúspěšné zápasy s tímto soupeřem z loňské sezóny.“

Artur Adamík, brankář: „Čeká nás další z nepříjemných soupeřů SKKP Handball Brno. Ti nás v loňské sezóně potrápili. Proto můžeme očekávat, že letošní souboj bude opravdu těžký a pravděpodobně dost vyrovnaný. Musíme do zápasu nastoupit maximálně soustředěně. Brno má zkušený kádr doplněný o několik cizinců. Ale ústřední postavou je Martin Kocich jako nejlepší hráč brněnského celku a také jako druhý nejlepší střelec ligy. Přál bych si, aby nás v cestě za jedenáctou výhrou v řadě přišli podpořit naši úžasní fanoušci, bez kterých si to už ani nedovedeme představit. Jsme jeden tým!“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: