O2XYWORD HBC Jičín

Po reprezentační pauze hrajeme dva domácí zápasy! V prvním přivítáme Jičín

První reprezentační přestávka této sezóny skončila a do popředí zájmu se znovu dostává Chance extraliga. Ta bude o víkendu pokračovat devátým kolem a Lovci v něm v domácím prostředí přivítají tým Jičína.

9. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – O2xyworld HBC Jičín
sobota 22. října 17:00

Desetibodový rozdíl je aktuálně mezi oběma sobotními soupeři. Zatímco Lovci se po sérii dobrých výkonů „vyhřívají“ na druhém místě tabulky, Jičínu patří aktuálně 11. příčka. Naši házenkáři mají na svém kontě 14 bodů, soupeř body 4. Ty získal hned zkraje soutěže a to ve 2. a 3. kole, když se mu v domácím prostředí podařilo získat cenné body s Novým Veselím a následně přivézt jednobrankovou výhru z palubovky Maloměřic. Dalších pět kol už pro Jičín vyznělo bodově naprázdno, když nejblíže k vítězství měl se slovenským Prešovem. Nakonec mu ale doma podlehl těsně 26:27 a svůj bodový zisk tak nerozšířil.

Stejně jako v loňské sezóně povede tým trenér Petr Mašát, který se ale pro letošní ročník již bude muset obejít především bez dvou zkušených házenkářů: brankáře Filipa Veverky a do Jičína se před časem navrátivšího Ondřeje Šulce, který již definitivně ukončil svoji bohatou házenkářskou kariéru.

Šestice hráčů naopak zamířila směr Jičín a jedním z úkolů v této sezóně bude také jejich zapracování do sestavy a herního systému (+ zapracování hráčů přicházejících z dorostu). Tahouny celku by měli být brankář David Machalický a střelci Jiří Dolejší s Ľubošem Hlipalou (přišel z Maloměřic). Obě dvě spojky svoji předsezónní roli zatím zcela potvrzují, když jsou dvěma nejlepšími střelci našeho sobotního soupeře. Po delším zranění se na post pivota vrátil také zkušený Jiří Drbohlav.

Střetnutí, ve kterém znovu přijímáme roli favorita, se hraje v domácí hale Chemik v sobotu 22. října od 17 hodin. Těšíme se na všechny naše fanoušky a znovu pro vás chystáme poločasovou soutěž o ceny, ze které vzejde finalista prosincového kola o LED TV v hodnotě 20.000 Kč. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Jičín hraje rychlou házenou založenou na hře 1 na 1 a pohybu pivota po brankovišti. Snaží se obranu soupeřů rozpohybovat a dostat se na brankoviště nebo si vytvořit prostor pro střelu křídel. My musíme souboje jeden na jednoho vyhrávat a být kompaktní v obraně. Věřím, že navážeme na formu přes reprezentační pauzou a užijeme si dobrý zápas před výbornou diváckou kulisou.“

Tim Jenko Bogdanić, spojka: „V utkání s Jičínem bude vše záviset jen na nás. My musíme znovu nastoupit koncentrovaně se 100% nasazením a disciplínou v obraně i v útoku. Když k tomu přistoupíme takto, zůstanou dva body v Lovosicích.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,