Bogdanič

Reprezentační přestávku přečkají Lovci na druhé příčce tabulky!

Ani soupeř z osmého kola nedokázal Lovce zastavit a ti si tak po vítězství o devět branek v Kopřivnici připisují sedmou extraligovou výhru v řadě.

8. kolo Chance extraligy:

KH ISSM Kopřivnice – Lovci Lovosice
30:39 (15:21)

statistiky k utkání zde

Kopřivnice není náš oblíbený soupeř a neradi vzpomínáme především na poslední vzájemné utkání poslední sezóny ve skupině o 5. – 8. místo. Tentokrát ale Lovci nenechali nikoho na pochybách, v jaké herní formě se nyní nacházejí a s jakým cílem do utkání v Kopřivnici vstoupili. Zápas byl s výjimkou prvních pěti minut, po kterých domácí vedli 4:2, plně v naší režii. Během pěti dalších minut jsme ale otočili střetnutí na 7:5 v náš prospěch. Kopřivnice ještě jednou srovnala (7:7), ale to bylo z její strany v zápase již vše. Znovu solidní defenziva umožnila našemu týmu klid v útoku a vysoká produktivita střelby (celkově 70%) umožňovala neustálé navyšování našeho vedení.

V poločase činil náskok Lovců šest branek a nezastavila ho ani přímá červená karta pro Marka Hniďáka ve 35. minutě střetnutí. Ve 44. minutě zvyšoval Bogdanič již na rozdíl deseti gólů a zápas se v poklidu dohrál do konečného výsledku 39:30 v náš prospěch.

V tabulce Chance extraligy tak před reprezentační přestávkou patří Lovcům skvělá druhá příčka. Po kvalifikačním zápase našich mužů proti Estonsku čeká na naše hráče hned dvojice domácích střetnutí: 22. října proti Jičínu a 29. října proti Brnu.

Velmi děkujeme Pavlu Cífkovi za jeho osobní podporu v Kopřivnici! Všem fanouškům děkujeme za podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér Lovci Lovosice: „Děkuji soupeři za férový zápas, který se musel líbit. Viděli jsme běhavou házenou nahoru dolů, ve které padlo hodně gólů. Nám znovu zafungovala obrana ve spolupráci s brankářem. V útoku jsme zatím v žádném zápase neměli problém se prosadit, u nás je v zápase alfou omegou vždy obranná fáze. Jsem rád, že poslední dvě utkání se nám v tomto ohledu podařily.“

Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Z naší strany to byl bohužel ustrašený zápas. A přestože jsme v trošku okleštěné sestavě, tak stejně nemůžeme do zápasu vstoupit bez obrany s velkým množstvím technických chyb. Celkově jsme dostali velké množství branek a k tomu přidali snad sedmnáct ztracených míčů. S tímto nemůžeme v utkání pomýšlet na úspěch.“

Pavel Chotěborský, křídlo Lovci Lovosice: „Dařilo se nám od prvních minut plnit pokyny, které jsme si stanovili. Dobře jsme bránili a i díky zákrokům Adamíka jsme se dostali do rychlých protiútoků. Ty nám umožnily vypracovat si výraznější vedení, které jsme si udrželi až do konce.“

Martin Střelec, : „Lovosice potvrdily formu, kterou zatím v tomto ročníku mají. I když my jsme jim to dnes hodně usnadnili naším špatným výkonem v obraně. K tomu jsme udělali hodně chyb a přestože jsme dali hned třicet branek, tak skoro čtyřicet jsme jich dostali a to na vítězství stačit nemůže.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Günl – Holubec, Ouředník, Kupa 5, Chotěborský 4, Hniďák 4, Trkovský 4, Lukáč 1, Bednařík, Horák 4, Karlovec 1, Stach 6, Heřmanovský, Malý 2, Bogdanić 8/3.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,