Lovosice - Karviná, 05.10.2022

Skvělá práce, Karvinou porážíme o osm branek!

Především vydařený druhý poločas zápasu sedmého kola Chance extraligy, ve kterém Lovci hostili obhájce titulu Karvinou, rozhodl o šestém vítězství Lovosic v řadě.

7. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – HCB Karviná
28:20 (16:14)

statistiky k zápasu zde

Lovci uštědřili doposud neporažené Karviné první porážku v sezóně. Domácí měli lepší vstup do zápasu a na konci čtvrté minuty se ujali vedení 4:2. Do konce první desetiminutovky jim ale Karviná umožnila vstřelit jedinou branku a když sama byla hned šestkrát úspěšná, otočila stav především díky střelcům Harabišovi s Paztelem na 8:5. Lovcům pomohlo vystřídání brankáře, když do branky příchozivší Jiří Günl v dresu domácích již během první půle zlikvidoval řadu dobrých šancí Karviné. Lovci tak i díky jeho přičinění otočili skóre a do šaten odcházeli s poločasovým vedením 16:14.

Hned v první minutě druhé půle snížil na rozdíl jediné branky pivot hostí Jan Užek, ale to bylo v zápase naposledy, co se Karviná dokázala přiblížit Lovcům na takový rozdíl. Domácí skvěle bránili a co přeci jen prošlo, pochytal nadále výborně chytající Günl. Karviná se mezi 37. – 47. minutou nedokázala vůbec střelecky prosadit a domácí tak získali rozhodující náskok 25:17. Stejným rozdílem zápas také skončil a Lovci tak svoji sérii vítězství protáhli již na šest zápasů v řadě.

Výborné utkání jsme odehráli především na postu spojek, kde se střelecky dařilo trojici Trkovský, Hniďák, Bogdanić. Skvělou obranu podpořil fantastickými zákroky brankář Günl, dostat od Karviné dvacet branek je určitě velmi dobrá celková vizitka naší defenzivy.

Další střetnutí nás čeká hned v sobotu 8. října v Kopřivnici (18:00). Pokud by nás chtěl někdo z fanoušků jet osobně podpořit, nabízíme opět spolujízdu týmovým autobusem. Přihlašovat se můžete na emailu lucie@hazenalovosice.cz již teď, čas odjezdu bude upřesněn. Děkujeme všem fanouškům za dnešní skvělou podporu! JSME JEDEN TÝM, MY  A VY! 

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér Lovci Lovosice: „My jsme hráli šedesát minut koncentrovaně, tak jak jsme si před zápasem řekli. Hráči dodržovali taktické pokyny, nevybrali jsme si žádné hluché místo, možná s výjimkou části v prvním poločase, kdy nás několika zákroky přibrzdil brankář Martin Galia. Postupně jsme zápas zlomili. Výborně fungovala obrana a tu podpořil náš brankář Jirka Günl. To byli hlavní faktory našeho dnešního vítězství.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Gratuluji soupeři k dobrému výkonu a k zaslouženému vítězství. Rozdíl je pro nás možná trošku krutý, ale jednoznačně domácí ve druhé půli dominovali. My jsme vyrobili velké množství technických chyb. V průměru jich děláme sedm na zápas, dnes jich bylo jednou tolik. K tomu se přidala nízká úspěšnost střelby, dnes 52%, to jsem jako trenér Karviné ještě nezažil.“

Václav Franc, pivot HCB Karviná: „Rád bych také pogratuloval soupeři k zaslouženému vítězství. V první půli jsme dokázali plnit věci, které jsme chtěli hrát. Druhá půle se nám nevydařila. Nasazení ani hra nebyla správně a to je potřeba si po dnešním zápase rozebrat. Věřím, že i letošní sezóna bude stejná jako ta loňska. I loni jsme tady v Lovosicích poprvé prohráli, ale pak jsme se dostali do finále a získali titul. Když to bude stejné i letos, budu rád.“

Jiří Günl, brankář Lovci Lovosice: „Děkuju panu Brůnovi za chválu. Už bych jen opakoval to, co už bylo řečeno v komentářích přede mnou. My jsme dnes na hřišti nechali srdce a dopředu nás po celé utkání hnali fanoušci. Byli jsme efektivní v útoku a obrana dnes konečně šlapala tak, jak bychom si to představovali.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Günl – Holubec, Ouředník, Kupa 3, Chotěborský 1, Hniďák 7, Trkovský 8, Lukáč, Bednařík, Horák 3, Karlovec 2, Stach, Heřmanovský, Malý, Bogdanić 6/1.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,