minižáci

Podkušnohorská liga minižáků je stále vyrovnanější

Čtvrté kolo Podkrušnohorské ligy minižáků proběhlo 26. listopadu 2022 ve sportovní hale Sokola Vršovice. Hegemonii Dukly Praha opět nikdo nenarušil, i když se na vítězství tentokrát nadřela o něco více. O další umístění se ale urputně bojovalo. Pomyslné stříbrné medaile tentokrát putují do Mostu. Lovosičtí si se stejným bodovým ziskem, ale na vzájemné utkání v tabulce pohoršili a skončili třetí. Čtvrté místo patřilo domácímu týmu, pátý Chomutov překvapivě porazil dívky Spartaku Ústí a odsunul je tak na konec tabulky. Hráno 2×10 minut.

Úvod utkání proti Spartaku Ústí n.L. lovosičtí zvládli výborně (3.min 2:0), ale pak začali kupit technické chyby a soupeř se chytil (poločas 5:3). Ve druhé půli lovosičtí náskok zvyšovali na konečných 10:4. Ve druhém vystoupení proti dívkám DHK Most lovosická důrazná obrana soupeři moc nedovolila, ale kluci nechali střeleckou mušku v kabině. Ve 4. minutě byl stav na střely na branku 5:1, ale na ukazateli skóre 0:1. Obraz hry, přes poločasových 1:3 pořád nechával naději na zvrácení výsledku. Serii tří hrubek  soupeř rychlým útokem potrestal (15. min 1:6) a kluci hodili flintu do žita (celkem  2:7).

Do utkání s Duklou vstoupili Lovosice s odhodláním odčinit předchozí nepovedený zápas. Výborná obrana Lovosic nesla ovoce (5. min 1:1). Příznivý obraz poločasu poškodily dvě slepené branky Dukly v 10. minutě (poločas 2:4). Kluci bojovali, ale dvoubrankový zářez se už smazat nepodařilo. Utkání rozhodla úderná, fyzicky i technicky výborně disponovaná spojka Dukly, nejen že dala většinu branek, ale získala dva tresty a dvě sedmičky.

V dalším utkání lovosičtí proti HK Chomutov dominovali v rychlosti a kupodivu i v přesnosti střelby Porážka 24:2 byla ale pro soupeře příliš krutá.

V závěrečném zápase proti domácím opět hrála prim důrazná obrana Lovosic. Technické chyby a tradičně nepřesná střelba zabrzdily Lovosice před ještě výraznějším výsledkem (11:5)

Výkon družstva Lovosic byl velmi dobrý. O lepší postavení v tabulce se připravili katastrofálním neproměňováním šancí proti dívkám DHK Most. Reputaci si ale napravili ukázněným výkonem proti Dukle. Družstvo stavělo na velmi dobré obraně, kluci se snažili o přistupování a hodně si pomáhali. Vysoce lze hodnotit snahu o rychlý přechod do útoku a zejména snahu o spolupráci křídlo-spojka. To sice s sebou neslo větší riziko technických chyb, ale je to příslib do budoucna. Největší problém je však v nízké účinnosti střelby. Výborný výkon odvedl Hodr v brance a Záleský v obraně proti Dukle. Pochvalu zaslouží všichni hráči za snahu být pro soupeře nebezpečnými. Ve všech utkáních (až na Duklu) trenéři střídali kompletní šestky.

Sestava

Hodr – Záleský, Skalický, Kylíšek, Landa, Bezstarosti, Christov, Beer, Polívka, Donát, Miler, Miko, Petr

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci