minižáci

Dukla suverénní v Podkušnohorské lize minižáků, lovosičtí se neztratili

V sobotu 3. prosince 2022 pokračovala pátým kolem v Mostě Podkrušnohorská liga minižáků. Nejlepší tým soutěže Dukla Praha opět kralovala. O další umístění se ale urputně bojovalo. Díky lepšímu skóre z minitabulky Lovosice – Most – Ústí skončili druzí lovosičtí před dívkami DHK Most. Čtvrté místo patřilo Spartaku Ústí. Vršovičtí porazili pouze začátečníky z Chomutova. Hráno 2×10 minut.

Úvod utkání proti Spartaku Ústí n.L. lovosičtí nezvládli a utrpěli tak s Ústím první prohru 7:9. Povinné vítězství nad Chomutovem 16:8 tým nastartovalo, i když trenéři nebyli spokojeni s velký počtem obdržených branek. V  dalším zápase proti dívkám DHK Most předvedli solidní výkon. K výraznému vítězství 12:8 pomohla výborně zahraná osobní obrana.

Utkání s Duklou je vždy velmi vyhrocené. Dukla nastoupila v nejsilnější sestavě a lovosičtí celé utkání tahali za kratší konec. Výsledek 8:12 je vyjádřením sil na palubovce. Poslední utkání s Vršovicemi lovosičtí sehráli v pohodovém tempu, výsledek 15:5 je pro vršovické přeci jenom krutý.

Výkon družstva Lovosic byl rozpačitý. Úvodní utkání bylo plné technických chyb. Naštěstí se výkon družstva v turnaji postupně lepšil. Tentokrát se nedařil přechod do rychlého útoku, ani zónová obrana nebyla důrazná jako obvykle. Tým zaslouží pochvalu za bojovnost a zejména za výborně zvládnutou osobní obranu. Trenéři pravidelně střídali všechny hráče.

Sestava

Kulhánek, Dbalý – Záleský, Skalický, Kylíšek, Bezstarosti, Christov, Beer, Donát, Miler, Petr, Krčka, Rabas, Bukovský, Hodr,

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci