Lovosice - Strakonice

V sobotu zajíždíme k nováčkovi do Strakonic

Poslední tři kola má před sebou Chance extraliga v roce 2022. Dvakrát v nich Lovci nastoupí na palubovce soupeře, první utkání hrají v sobotu na hřišti Strakonic.

16. kolo Chance extraligy:

HBC JVP Strakonice 1921 – Lovci Lovosice
sobota 3. 12. od 15:00

TVcom, onlajny 

Strakonice již v nejvyšší soutěži mužů působily, po pár sezónách v první lize mužů si vybojovaly právo na start v soutěži ve vítězném dvojutkání baráže proti Hranicím. Ve své obnovené nováčkovské sezóně nasbíraly z patnácti duelů sedm bodů a zatím figurují na desátém místě tabulky. Za sebou tak nechávají dva „staré“ extraligové celky Maloměřic a Hranic.

Všechny body získali Jihočeši v domácích duelech, kde prokazují větší jistotu než v zápasech na hřištích soupeřů. První výhru si svěřenci trenéra Michala Zbírala připsali hned ve druhém kole soutěže proti Kopřivnici. Ve čtvrtém kole dokázali zremizovat se silným Brnem, aby si další plný bodový zisk připsali v pro ně důležitých duelech proti Maloměřicím a Hranicím.

S Lovci se Strakonice utkaly ve třetím kole a určitě si všichni vzpomeneme, jak nás v domácím prostředí soupeř potrápil. Až do 40. minuty držel s Lovci nerozhodný výsledek a ani v dalších minutách nás nepustil na výraznější než dvougólový rozdíl. Nakonec jsme soupeře porazili 32:29, ale vítězství to bylo hodně vydřené. Brankově se na tom nejvíce podílel osmigólový Adam Nejdl (spojka) a šestibrankový Milan Nový (pivot), který kdysi působil také v lovosickém dresu.

Nejlepším střelcem soupeře je David Bičiště (spojka), na kterého se rovněž pamatujeme ze sestavy Lovců. Úspěšným střelcem je také Eduard Wildt (křídlo), který je druhým nejlepším střelcem sedmiček v celé extralize. V domácím zápase nás svými zákroky trápil brankář Jindřich Mráz, který se drží v nejlepší pětce brankářů z hlediska počtu zákroků.

Utkání začíná ve Strakonicích v sobotu 3. prosince od 15 hodin, sledovat a podporovat náš tým můžete tradičně prostřednictvím onlajnů a přenosu TVcom (odkazy výše). Vaši podporu budeme znovu potřebovat, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér Lovci Lovosice: „V zápase s nováčkem soutěže musíme přijmout roli jasného favorita. Naším cílem nemůže být nic jiného než mít po zápase další dva body. Samozřejmě víme a myslím, že i naši fanoušci si to pamatují, jak jsme takovéto zápasy dokázali v této sezóně zdramatizovat. Mě osobně Strakonice svojí hrou u nás hodně překvapili a určitě není náhoda, že mají na svém kontě sedm získaných bodů. Od našich hráčů očekávám 100% koncentraci a když budeme proměňovat šance, které si v utkání vytvoříme, a v obraně pracovat jako ve druhém poločase proti Prešovu, odvezeme si z palubovky soupeře plný bodový zisk.“

Pavel Vojíř, křídlo Lovci Lovosice: „Strakonice měly i přes nováčkovskou sezónu dobrý start do soutěže a také dobré výsledky. My rozhodně nesmíme soupeře podcenit a potvrdit naši dobrou formu. V utkání jsme favoritem.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,