Zdroj foto: HC Zubří

Zdroj foto: HC Zubří

Vítězný závěr roku 2022: Lovci vezou oba body ze Zubří!

V závěrečném kole Chance extraligy roku 2022 přidali Lovci další dva body na své konto, když v Zubří zvítězili o čtyři branky 33:29.

18. kolo Chance extraligy:

Handball Club Zubří – Lovci Lovosice
29:33 (13:19)

statistiky k utkání zde 

Předčasný dárek svým fanouškům nadělili Lovci nejen výhrou v Zubří, ale především prvním místem v tabulce, na kterém přezimujeme minimálně do začátku února příštího roku. Skvěle Lovci!

Do utkání v Zubří jsme stejně jako domácí vstupovali v oslabené sestavě, ve které nám chyběly spojky Kupa s Hniďákem. Na tento post jsme tak měli k dispozici trojici Horák – Bogdanić – Trkovský, které v průběhu zápasu doplnil křídelník Motl a Karlovec.

Lovci se od začátku zápasu dostali do vedení, ale až do 16. minuty pro nás znamenalo jen těsný náskok jediné branky. Skvěle nám vyšel úsek mezi 16. – 21. minutou, kdy jsme domácím nepovolili žádný gól, naopak se nám podařilo hned pět vstřelit a vedli jsme 14:9. Do šaten pak naši házenkáři i díky střelecké potenci Horáka odcházeli s vedením 19:13.

Ve druhém poločase Zubří nedokázalo snížit na více jak čtyřgólový náskok, tři minuty před koncem jsme vedli po dvou brankách Malého 32:26, aby domácí v závěru zkorigovali na konečných 29:33.

Po prohře Plzně s Duklou jsme znovu poskočili do čela tabulky, kde zůstaneme minimálně do úvodních zápasů roku 2023. Nyní čeká Chance extraligu reprezentační přestávka, na kterou naváže 19. kolo. Lovce čeká úvodní duel roku 2023 na domácí palubovce, když 28. ledna přivítáme v domácím prostředí celek Maloměřic.

Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku nejen v tomto střetnutí, ale v celém dosavadním ročníku. Přejeme všem klidné svátky a hodně zdraví! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Martin Hríb, trenér HK FCC Město Lovosice: „Já si nepamatuji, že bych v Zubří vyhrál buď jako hráč, nebo jak trenér. Měli jsme jasný plán. Podařilo se nám Zubří uspat takovou pomalejší házenou. My jsme si také nemohli vyskakovat, vypadli nám dva hráči ze základní sestavy a ještě k tomu jsme měli problémy na cestě. Vše splnilo účel, dokázali jsme hrát šedesát minut a udělali jsme to, co jsme si řekli.”

Jiří Motl, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to byl zápas, kde jsme chtěli získat dva body. Když jsme se v poločase dozvěděli, že Dukla vyhrála v Plzni, tak jsme chtěli přezimovat na prvním místě. Což se nám povedlo. Proto to nebyla tak rychlá házená, kterou jsme se chtěli prezentovat, spíš taková účelová. Takticky jsme šli pro dva body. Víme, že má Zubří zraněné. Hráli jsme profesorsky, ale dva body jsme získali.”

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Lovosice hrály zkušeně. My bojujeme sami se sebou, takže jsme ve strašné nepohodě. Jsem rád, že už to utneme středečním zápasem v Karviné. Nemůžeme se opřít o klíčové hráče, na začátku to fungovalo, teď to nefunguje. Je to těžké proti takto těžkému soupeři. Každý brankář, který nastoupí proti nám, podá velmi dobrý výkon. Točíme se v kruhu, musíme si vyčistit hlavu a nakopnout se. Chybí nám kvalita. Na papíru jsme hodně dobrý klub, momentálně jsme naprosto z formy.”

Štěpán Krůpa, brankář HC ROBE Zubří: „Chci pogratulovat Lovosicím k cílevědomému výkonu. Cílem Lovosic bylo porazit nás takovou házenou, na kterou jsme nebyli připraveni. Lovosice nás, když to tak řeknu, uchodily. Myslím, že rozruch v kabině o poločasu trochu pomohl a začali jsme bojovat. Je tragédie, že se nám opět zranil Lukáš Hybner. Nedokážu si vysvětlit, co se s námi děje. Je to teď hrůza. Musíme se z toho co nejdříve dostat. Snad se nám začne po novém roce dařit a budeme vyhrávat hlavně doma.”

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,