Lovosice - Frýdek-Místek

Extraliga pokračuje: v sobotu přijede Frýdek-Místek!

Závěrečná kola nejvyšší soutěže házenkářů rozdělí reprezentační přestávka a kvalifikace mužů proti Islandu. Ještě než se tak stane, odehrají se dvě ligová kola.

24. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
sobota 25. 2. 17:00

Pro Lovce to znamená jedno domácí střetnutí s Frýdkem-Místkem a jeden zápas na venkovní palubovce (4. března v Novém Veselí). Celkem pak do konce základní části zbývají 4 kola a bodová matematika už teď říká, že pokud bychom v nich dokázali získat aspoň 3 body, tak půjdeme do play-off ze stávajícího druhého místa. Teorie je ale jedna věc a praxe druhá, protože Lovci samozřejmě půjdou za vítězství v každém zápase a ne jinak tomu bude především před domácím publikem.

Naším soupeřem je v sobotu celek Frýdku-Místku, který v posledním kole v televizním duelu, a pro něj velmi důležitém střetnutí, dokázal vybojovat dva body proti Kopřivnici. A protože situace je na posledních postupových příčkách do play-off stále velmi zamotaná a přidávají se k tomu vzájemná střetnutí mezi o osmičku bojujícími týmy (a tím pádem bodové ztráty), dá se už dnes říci, že přivítáme účastníka čtvrtfinále.

S otazníkem zůstává samozřejmě postavení jednotlivých týmů a jejich čtvrtfináloví soupeři, které určí právě umístění jednotlivých celků po základní části. Moravský tým je zatím na čele druhé skupiny týmů (finišujících o 5. – 8. místo) se ziskem 24 bodů a bilancí 12 výher a 10 porážek. V podzimním duelu jsme na jeho palubovce zvítězili 39:29.

Nejlepším střelcem v družině kolem trenéra Daniela Vala je křídelník Mathias Choleva, který v týmu soupeře obstarává také střelbu sedmimetrových hodů. Vedle něj se střelecky daří Janu Muchovi. V týmu je plno zkušených házenkářů: brankář Vít Pyško, pivot Adam Gřešek, spojky Tomáš Sklenák / Radim Chudoba / Slavomír Mlotek nebo křídlo Jan  Zbránek.

Střetnutí začíná v domácí hale Chemik v tradiční čas 17:00 a my se moc těšíme, že naše házenkáře přijdete opět povzbudit a vytvořit jim to správné domácí prostředí. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před utkáním:

Martin Hríb, trenér: „Frýdek-Místek přijede povzbuzený vítězstvím v důležitém střetnutí nad Kopřivnici, kterým si s největší pravděpodobností zajistil postup do play-off. Zároveň i nadále bojuje o co nejlepší postavení do něj. Na podzim jsme televizní duel proti tomuto soupeři zvládli velmi dobře a na tento výsledek bychom chtěli navázat i na domácím hřišti. Od čtvrtka se na utkání připravujeme, znovu do něj chceme vstoupit koncentrovaně a získat dva body, které nás udrží v kontaktu se špičkou tabulky. Věřím, že nás znovu požene plná hala.“

Patrik Stach, pivot: „Čeká nás další nepříjemný soupeř. Frýdek-Místek se opírá o zkušenosti Slavomíra Mlotka, které jsou v kombinaci s dravostí Jana Muchy a Mathiase Cholevy velkou útočnou zbraní soupeře. My ale chceme do play-off z co nejvyššího místa a neustále dýchat vedoucí Plzni na záda, takže nemyslíme na nic jiného než vítězství. Věřím, že když předvedeme takovou házenou, kterou umíme a která nás baví, tak dokážeme soupeře i s pomocí našich skvělých fanoušků porazit a dojít si pro další výhru v sezóně.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,