Minižáci úspěšní v oblastní soutěži 4+1

Lovosičtí minižáci úspěšní v Podkrušnohorské lize

Druhým jarním kolem pokračovala v sobotu 18. února 2023 Podkrušnohoská liga minižáků. V Lovosicích se utkala družstva Dukly Praha, HK Chomutov, DHK Most, Spartaku Ústí n.L a dva týmy HK Lovosice. Druhý tým Lovosic nahradil omluvené družstvo Sokolu Vršovice. V turnaji zvítězili hráči Dukly Praha před oběma týmy Lovosic. Čtvrté byly dívky z DHK, dívky Spartaku v boji o páté místo těsně zvítězily nad Chomutovem.

Trenéři měli těžkou volbu, jak postavit dva vyrovnané týmy – „modří“ a „červení“. Že se to povedlo, se ukázalo již v předehraném „bratrovražedném“ boji, kdy se žádná strana nedostala během zápasu do dvoubrankového vedení a soupeři se nakonec rozešli smírně 11:11.

V sobotu si „červení“ na úvod snadno poradili s dívkami Spartaku Ústí 22:2. „Modré“ čekal na úvod soupeř nejtěžší – Dukla Praha. Ve velmi vyrovnaném souboji byli sice stále o krok vepředu hosté, ale domácí vždy stačili srovnat a v 18. minutě se dokonce dostali do vedení 9:8. Nakonec se ale oba soupeři rozešli smírně 10:10.

Hned v dalším kole se s Duklou utkali domácí „červení“. A opět to byl souboj důrazné obrany Lovosic s výbornými spojkami Dukly. Skóre bylo dlouho vyrovnané, v posledních dvou minutách poločasu však Dukla odskočila na 3-brankové vedení (7:10). Lovosičtí nehodili flintu do žita, ale na srovnání skóre už nebylo sil a Dukla získala oba body za výsledek 12:13.

„Modří“ v utkání s DHK Most pokračovali ve výborném výkonu a poločas 6:0 naznačoval jednoduché střetnutí. Ve druhém poločase byly ale dívky DHK proti, zlepšily střelbu a důraz. Lovosice naopak hráli zbrkle, sólovali a druhý poločas dokonce prohráli. Dva body za výsledek 11:8 ale uhájili.

Stejného soupeře, DHK, měli v dalším kole „červení“. Lovosičtí zřejmě nechali důraz v hledišti. Jejich zbrklá hra v útoku kontrastovala s  bojovností mosteckých dívek (8.min 4:7). Zlepšení lovosické obrany ve druhé půli pak zlomilo skóre, lovosičtí se na vítězství 10:9 hodně nadřeli.

Utkání „modrých“ proti Chomutovu mělo být jednoznačné a první poločas také tak proběhl (10:2). Druhá půle však patřila kupodivu chomutovským. Lovosičtí polevili v obraně a ztratili snadné příležitosti k rychlým útokům, ale hlavě se v útočné fázi zbrklostí připravovali o míče. Výsledek 12:4 ctí Chomutov.

V posledním kole si „modří“ bez problémů poradili s dívkami z Ústí 19:2 a na závěr „červení“ přehráli Chomutov 12:5.

Trenéry Lovosic potěšil v těžkém souboji s Duklou výkon obou družstev. Lovosické zdobila spolupráce a důraz v obraně a ukázněný výkon v útoku. V ostatních utkáních však obě družstva působila jak dubnové počasí. Výborný výkon vzápětí kontrastoval se  zbrklostí a nepřesnostmi. Trenéři hodnotí vysoko aktivitu všech hráčů jak v útoku, tak v obraně, všichni byli nebezpeční a pokoušeli se o střelbu. Děkujeme oběma týmům za vzornou reprezentaci.

Sestava modří

Kulhánek – Bezstarosti, Donát, Landa,  Miler,  Petr,  Rabas,  Tischler, Záleský.

Sestava červení

Dbalý – Beer, Christov, Krčka, Kylíšek, Miko, Moravcová,  Polívka, Skalický,

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci