Lovosice - Kopřivnice

Na vítězství nad Kopřivnicí se Lovci nadřeli

Těžké střetnutí odehráli Lovci v rámci 21. kola Chance extraligy. Houževnatý soupeř odehrál v Lovosicích velmi dobrý zápas, který se nám podařilo zlomit až v závěrečné desetiminutovce.

21. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – KH Kopřivnice
32:29 (16:17)

statistiky k utkání zde 

Souboj druhého a desátého týmu tabulky přinesl hale Chemik další drama, ve kterém jsme po většinu utkání tahali za kratší konec provazu. Soupeř hrál disciplinovaně, s velkou efektivitou v útoku a spoustu vyložených šancí, do kterých jsme se dokázali dostat, likvidoval jako již tradičně velmi dobře chytající Marek Žingor v brance Kopřivnice.

Lovci v 7. minutě vedli 5:4, dva góly soupeře ale stav utkání otočily a Kopřivnice ve 13. minutě získala poprvé tříbrankové vedení 9:6. Následoval oddechový čas našeho celku. Po něm se nám sice tříbrankovou šňůrou podařilo srovnat na 9:9, ale Kopřivnice si svůj tříbrankový náskok brzo vybudovala zpět. K tomu navíc náš Jaroslav Trkovský ve 20. minutě dostal přímou červenou kartu za faul na jednoho z protihráčů. Až v závěrečných minutách první půle se nám podařilo stav zkorigovat a do šaten odcházeli Lovci s jednogólovým mankem 16:17.

Druhý poločas přinesl zcela vyrovnaný průběh a to až do stavu 25:25 (50. minuta). Na začátku poslední desetiminutovky Lovci odskočili na 27:25, soupeř ale v dalším průběhu několikrát dokázal vstřelit kontaktní branku. Rozdíl jediného gólu svítil na ukazateli i po brance Jana Polcara (29:28 v 56. minutě). O vítězství rozhodl až úsek mezi 57. – 59. minutou, ve kterém jsme dokázali vstřelit tři góly a definitivně tak utnout naděje hostí na bodový zisk v zápase. V konečném součtu Lovci zvítězili 32:29 a připsali si osmnáctou výhru v sezóně. Výsledek nicméně neodpovídá průběhu zápasu.

Do konce základní části zbývá posledních pět kol, další dva zápasy sehrají Lovci na palubovkách soupeřů (sobota 18. 2. v Jičíně, středa 22. 2. v Brně). Tato dvě střetnutí již mohou hodně napovědět o konečném umístění před play-off.

Velmi děkujeme za podporu plné haly a skvělé povzbuzování všem fanouškům. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Nám absolutně nevyšel první poločas. Před zápasem jsme upozorňovali na to, že bude potřeba do utkání vstoupit koncentrovaně, ale to se nám bohužel nepovedlo. V obraně nám chyběla důslednost, hráči neplnili pokyny. Nekvalitní obrana z první půle nám snížila sebevědomí a k tomu se přidaly neproměněné šance. To vše vyústilo v to, že jsme si nevěřili. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že nám bude trvat delší dobu, než se nám podaří utkání zvrátit. Zlepšili jsme obranu, dostali jsme jen dvanáct branek. Určitě je pro nás dnešní duel zdvižený prst do dalších střetnutí.

Artur Adamík, brankář Lovců: „Bojovnost, aktivita a neproměňování šancí. To jsou tři aspekty, které nám v první půli chyběly, od toho se pak odvíjel celý zápas. Nakonec jsme vyhráli se štěstím, které nám chybělo třeba v Karviné, tak dnes se nám to vrátilo.“

Aleš Chrastina, trenér Kopřivnice: „Sahali jsme minimálně po bodu. Proč jej nemáme je na větší analýzu než teď pozápasový komentář. Určitě to nebylo jen našimi neproměněnými šancemi, aspektů bylo více.“

Zdeněk Čadra, křídlo Kopřivnice: „První poločas byl z naší strany dobrý. V tom druhém bylo vidět, že jsme trošku doplatili na užší kádr, ve 40. minutě jako by nám došel dech. Přestali jsme hrát kombinačně a začali hrát individuálně, což nám bralo další síly.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,