Minižáci úspěšní v oblastní soutěži 4+1

Vítězný víkend minižáků Lovosic

Minižáci Lovosic se zúčastnili v sobotu 11. února 2022 prestižního turnaje Botica Cup 2023 v Jičíně. Osm družstev bojovalo nejprve ve dvou skupinách a pak v utkáních o pořadí, skupina A – Jičín, Turnov, Plzeň, Třeboň, skupina B –  Lovosice, Liberec, Náchod, Č. Budějovice. Jičínští splnili úlohu favorita a svoji skupinu suverénně vyhráli. Lovci Lovosice se na úvod střetli s Loko České Budějovice. Vítězství 9:8 v utkání plném zvratů bylo vydřené. Ve druhém utkání pak snadno zvládli liberecké minižáky (11:5) a v posledním utkání skupiny také snadno TJ Náchod 14:5. Výkon družstva s časem gradoval. Perfektní obrana a pestrý útok v utkáních skupiny slibovaly, že ve finále to domácí Jičín nebude mít lehké. Také ve finále pokračovali lovosičtí ve výborném výkonu a podařila se jim odplata za lednovou porážku na domácí půdě. Po výrazném vítězství 12:6 si odvezli pohár do Lovosic. Třetí v turnaji skončilo družstvo Slavie Plzeň, které porazilo výborně hrající Liberec. Hráno 2x 10 minut.

V neděli 12. února se pozměněná sestava Lovosic zúčastnila turnaje Winter Cup v Mostě. O pohár bojovalo pět družstev (Lovosice, Úvaly, Louny, Most a místo omluveného Chomutova Most B). Proti Lounům po pomalém úvodním „zahřívání“ (8. min 2:2) se lovosičtí dostali do tempa a zvítězili 11:5. První poločas utkání s Úvaly vypadal na snadné vítězství (poločas 6:3). Pak ale Lovosičtí zapomněli střeleckou mušku v šatně a ze zápasu bylo drama, které skončilo smírně 9:9. V utkání s domácím „B“ byli lovosičtí k neudržení a proti začínajícím mosteckým házenkářům stříleli jak u Verdunu a úspěšně (24:1). V posledním zápase proti domácímu Baníku se čekal tuhý souboj o medaile. Lovosice ale pokračovali ve výborném výkonu, agresivní obraně a rychlé hře a zvítězili 17:6, odvážejí si tak do Lovosic pohár pro vítěze. Jiří Dbalý převzal při vyhlášení cenu pro nejlepšího brankáře turnaje. Hráno 2x 10 minut.

Na palubovkách se o víkend objevili všichni lovosičtí minižáci, kteří byli v končících jarních prázdninách k dispozici. Trenéři chválí oba týmy za výbornou obranu a pestrý útok.

Sestava Jičín

Dbalý – Beer, Bezstarosti, Christov, Kulhánek, Miler, Polívka, Rabas, Skalický, Záleský

Sestava Most

Dbalý, Kulhánek – Donát, Christov, Miko, Miler, Moravcová, Petr, Polívka, Skalický,

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci