Brno - Lovosice

Výhru vezeme také z Brna!

Sedm let trvalo lovosickým házenkářům, než se jim podařilo znovu přivézt oba body z moravské metropole. Dnes si ten druhý vystřelili brankou z posledních vteřin zápasu.

23. kolo Chance extraligy:

SKKP Handball Brno – Lovci Lovosice
27:28 (13:17)

statistiky k utkání zde

Určitě si na tu památnou sezónu 2014/2015 ještě mnozí pamatujete. Semifinále mezi Lovci a Brnem v ní dospělo do pátého rozhodujícího duelu, ve kterém v posledních vteřinách zápasu Pavel Chroustovský svojí nechytatelnou dělovkou rozhodl o tom, že si Lovosice zahrají finále soutěže. Také dnešní zápas měl podobnou tečku a o zisku plného počtu bodů se zasloužila až branka v závěrečných vteřinách utkání.

Ale pojďme pěkně popořadě a začněme prvním poločasem. Ten se nám rozhodně vydařil. Už začátek zápasu byl z naší strany velmi dobrý a po osmi minutách a brance Jaroslava Trkovského jsme vedli 5:2. Dařilo se nám v útoku, skvěle jsme kombinovali s pivotem, kde Patrik Stach proměňoval jednu svou příležitost za druhou, na spojkách řádili Jaroslav Trkovský s Timem Jenko Bogdanićem. Výsledkem bylo poločasové vedení 17:13.

Ve druhé půli se již domácím povedlo na každou naši branku odpovídat úspěšnou střelou na druhé straně, ba co víc, ke slovu se dostala také brněnská křídla a domácí se ve 42. minutě přiblížili na rozdíl jediné branky 20:21. Vzápětí dostal Jan Heřmanovský dvouminutový trest za hraní nohou a Brno dvěma góly v přesilovce otočilo skóre ve svůj prospěch na 22:21.

V úseku mezi 44. – 54. minutou ale domácí celek nedokázal skórovat a Lovci znovu získali nadějný náskok tří gólů. Za domácí snižoval ranou ze spojky Kukulovski, o chvíli později pak Jaroslav Trkovský fauloval v rychlém protiútoku hráče soupeře a vysloužil si přímou červenou kartu. Z nařízené sedmičky se Brnu podařilo znovu přiblížit na jedinou branku a již po skončení přesilovky Dušan Živanov srovnal na 26:26. Poslední oddechový čas si půl minuty před koncem vybral domácí trenér Pavel Hladík, jeho tým ale z útoku skórovat nedokázal, na druhé straně se prosadil Tim Jenko Bogdanić (26:27). Pátá branka Kukulovského v čase 29:53 přinesla radost domácím fanouškům a Brno sahalo po důležitém bodu. Poslední oddechový čas resp. útok v závěrečných šesti vteřinách po něm ale patřil našemu celku. Zbýval čas na poslední střelu, té se chopil matador v našem dresu Pavel Horák, který vteřinu před sirénou rozesmutnil domácí halu přesnou střelou k pravé tyči branky Živojina Iliće a rozhodl o našem těsném vítězství 28:27.

Tři kola před koncem tak Lovci i nadále drží skvělou druhou příčku za vedoucí Plzní. Znovu mají na našem vítězství velký podíl fantastičtí fanoušci, kteří nás i do Brna přijeli povzbudit a kteří po celé utkání hnali náš celek neúnavně kupředu. 

Další utkání hrajeme již v domácím prostředí, když hned v sobotu přivítáme v hale Chemik další tým bojující o play-off, celek Frýdku-Místku. Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu v hale i na dálku a těšíme se na shledání v sobotu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Od nás slušný první poločas, kromě jednoho úseku, ve kterém jsme se zbláznili a vrátili domácí do hry. Myslím si, že jsme si v prvním poločase měli vybudovat větší náskok. Ve druhém poločase jsme se trápili v útoku, trošku jsme ztratili sebevědomí. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme to tady urvali a vezeme domů dva body.“

Jan Kupa, střední spojka HK FCC Město Lovosice: „Tak dnešní zápas byl velice náročný. My jsme do toho velmi dobře vstoupili, udělali jsme si náskok, bohužel potom jsme udělali pár zbytečných chyb a Brno se chytlo. Potom jsme se trápili až do konce zápasu. Myslím si, že rozhodlo štěstí, které bylo na naší straně. A chtěl bych na závěr poděkovat domácím za pěkné utkání.“

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno: „Utkání s Lovosicemi mělo mimořádnou úroveň. Už to byl zápas na úrovni pokročilé fáze play-off. Oba týmy hráli podlahu. My jsme bohužel opět postrádali Chmelu, Zahradníčka, Ratkovského, Žvaka a Kasala. Naše možnosti se tím hodně krátí a ve vypjaté koncovce už nám došli síly. Dokázali jsme 8 sekund před koncem vyrovnat a poté přišel nedůraz v situaci ze které Horák skóroval. Hrozně nás to mrzí, protože jsme si za výkon bod asi zasloužili, ale sport je někdy krutý. Nám nezbývá než stále bojovat a věřit, že zvládneme poslední tři kola a play-off si zahrajeme. Velké poděkování patří divákům – byli jste naprosto fantastičtí atmosféra byla neskutečná a jsme velmi smutní i kvůli Vám, že jsme na body nedosáhli“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,