Upoutávka, Lovci Lovosice

Čtvrtfinálová série pokračuje ve Frýdku-Místku

Po dvou domácích vítězstvích odjíždějí naši házenkáři k pokračování čtvrtfinálové série Chance extraligy, tentokrát na palubovce soupeře.

Čtvrtfinále Chance extraligy:

Pepino SKP Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
sobota 1. dubna 20:00

TVcom, onlajny 

Celkem tři vítězství potřebují čtyři týmy k postupu do semifinále a po domácím víkendu mají Lovci k postupu velmi dobře nakročeno. Poslední krok bývá nejtěžší, ale velmi rádi bychom jej udělali hned v úvodním zápase na palubovce soupeře.

Dva domácí duely přinesly navlas stejný první poločas. Ale zatímco první utkání, které skončilo 35:27, dotáhli Lovci bez problémů do vítězného konce, ve druhém střetnutí se na vítězství hodně nadřeli. Velmi dobře hrající soupeř vzdoroval do závěrečných minut a až šňůra čtyř branek v řadě v závěrečných minutách rozhodla o konečném vítězství 33:29.

1. utkání: Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek 35:27, komentář zde
2. utkání: Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek 33:29, komentář zde

V dalších čtvrtfinálových sériích potvrdily roli favorita týmy Plzně, které nad soupeřem z Brna vedou 2:0, a Karviné, která zatím drží v sérii s Jičínem rovněž vedení 2:0 na zápasy. Nerozhodná je série mezi 4. a 5. týmem po základní části, když Zubří dokázalo ve druhém zápase Duklu porazit a srovnat na 1:1.

Ostatní čtvrtfinálové série:
Talent tým Plzeňského kraje – SKKP Handball Brno 2:0
HCB Karviná – HBC Jičín 2:0
HC Dukla Praha – HC Zubří 1:1

Série pokračují na palubovkách Brna, Jičína a Zubří stejně jako naše série o nadcházejícím víkendu.

Lovci odjíždějí na Moravu již v pátek odpoledne, jejich přechodným útočištěm se stanou  Hranice na Moravě. Odtud se pak budou v sobotu během dne přesouvat do místa střetnutí ve Frýdku-Místku. Třetí utkání se hraje v hale soupeře v sobotu od 20 hodin. V případě, že by se Lovcům podařilo v sobotu zvítězit, ukončili by celou sérii, pokud zvítězí domácí tým, bude série pokračovat nedělním střetnutím od 17 hodin.

Děkujeme všem, kteří nás budou podporovat na dálku nebo přímo na místě. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „Čeká nás další část čtvrtfinále a jsme rádi, že do ní vstupujeme za stavu 2:0 v náš prospěch. Soupeř nám v úvodních duelech ukázal, že dokáže být hodně nepříjemný a určitě musíme vyseknout poklonu Danu Valovi za to, jak dokázal svůj tým na utkání připravit a nás zaskočit. Měli jsme dostatek času se důkladně připravit na odvetu a co nejdříve si chceme zajistit třetí rozhodující bod a sérii ukončit.“

Lukáš Lukáč, spojka: „V domácím prostředí jsme oba dva velmi důležité zápasy vyhráli. A sérii bychom ideálně chtěli ukončit již v prvním střetnutí na palubovce soupeře. K utkání chceme znovu přistoupit s maximální koncentrací i chutí. Pokud se nám podaří dodržovat taktické pokyny, tak věřím že sérii ukončíme za stavu 3:0 v náš prospěch.“