Mladčí dorost A

Dorostenci znovu s plným počtem bodů!

Potřetí za sebou vyšly ze svých zápasů bez ztráty naše tři dorostenecké celky a z víkendu berou všech šest bodů.

2. liga ml. dorostu západ:

Lovci Lovosice B – TJ JM Chodov
39:30 (21:17)

statistiky k utkání zde 

Sedmý tým tabulky přehráli naši dorostenci bez problémů a po dalším vítězství si i nadále udržují čelo tabulky s náskokem pěti bodů před druhým týmem Dukly Praha B. Vstup do zápasu byl v naší režii a již po deseti minutách vedli Lovci 11:4. Po oddechovém času soupeře se Chodovu dařilo již častěji odpovídat na naše vstřelené branky. Soupeři vyšla především závěrečná pětiminutovka, kdy sérií pěti branek snížil z 12:19 na 17:19. Dva góly našeho celku ještě do poločasové sirény ale znamenaly znovu odskočení. Hned v úvodu druhé půle přidali naši hráči další rychlé góly a po 3/4 utkání vedli již desetibrankovým rozdílem 31:21. V utkání celkově zvítězili 39:30.

1. liga ml. dorostu:

Lovci Lovosice – KH Kopřivnice
43:25 (20:12)

statistiky k utkání zde 

Brankově bohaté střetnutí bylo k vidění v utkání mladšího dorostu, který přivítal předposlední tým tabulky. Celkově sedmnáctá výhra v sezóně drží náš tým na bronzové příčce, když na druhé Zubří ztrácí aktuálně 3 body. V příštím kole se pak utká se svým pronásledovatelem, čtvrtým týmem tabulky z Olomouce, na který máme náskok 4 bodů. Utkání s Kopřivnicí bylo dlouho vyrovnané a ještě v 19. minutě jsme vedli „jen“ o tři góly. Pak ale přišla série čtyř branek našeho celku a vedení 17:10, které do poločasu Lovci navýšili ještě o jeden gól. Ve druhé půli jsme výrazný náskok ještě rozšířili a v brankově divokém střetnutí zvítězili o 18 gólů.

Komentář trenéra Pavla Pěkného: „Do utkání s Kopřivnicí jsme nastupovali jako favorit, což jsme chtěli potvrdit i na hřišti. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a nedařilo se nám soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. To se nám podařilo až v poslední desetiminutovce prvního poločasu, kdy jsme šli do šaten s 8 brankovým vedením. Druhý poločas se nám dařilo ještě navyšovat rozdíl ve skóre až na konečných 43:25. Z naší strany se nám nelíbila naše defenzivní činnost, nebyli jsme tak agresivní a aktivní, jak bychom si představovali. Se vší úctou ke Kopřivnici je 25 obdržených branek vysoké číslo a to i přes velmi dobře chytající duo Zetek/Novotný v brance. Musíme být příště víc důslední. Co nás naopak potěšilo byla naše útočná fáze, kdy jsme si dokázali vytvářet spoustu šancí a hlavně je i proměňovat. Teď se musíme připravit na středu, kdy nás čeká extrémně náročné utkání proti HAOKU.“

1. liga st. dorostu:

Lovci Lovosice – KH Kopřivnice
35:21 (19:13)

statistiky k utkání zde 

Stejně jako mladší dorostenci, také starší dorost nastoupil proti týmu z konce tabulky. Vítězství o 14 gólů je drží na páté pozici, kdy za 3. a 4. týmem zaostávají o dva body. Také toto střetnutí bylo zpočátku vyrovnané. Po čtvrt hodině hry se Lovců povedlo odskočit na rozdíl čtyř gólů, ale soupeř se pět minut před koncem dokázal přiblížit na 15:13. O všem rozhodlo prvních patnáct minut druhého poločasu, ve kterém jsme inkasovali jedinou branku a získali tak vedení 27:15. Zápas se již pak jen dohrával a celkově Lovci porazili Kopřivnici o 14 gólů.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Povinné dva body zůstaly v Lovosicích. Do zápasu jsme nastupovali bez čtyř nemocných hráčů a na ostatních byly znát myšlenky na poslední nevydařený duel v Úvalech. V první půli jsme zbytečně inkasovali po odražených míčích. Ve druhé půli bych rád vyzdvihl naši obrannou práci, která umožnila soupeři jedinou branku v úseku 31. – 47. minuty. Zápas jsme pak mohli v klidu dohrát s vysokým vedením a do utkání tak měli možnost zasáhnout všichni hráči, kteří byli k zápasu nominováni.“