Lovci Lovosice

Třetí zápas = třetí bod! Lovci v semifinále!

V nejkratším možném čase rozhodli Lovci o svém postupu mezi nejlepší čtyři týmy letošního ročníku Chance extraligy.

3. utkání čtvrtfinále:

Pepino SKP Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
25:32 (13:16)

statistiky k utkání zde

Odhodlání ukončit sérii již prvním možným zápasem na palubovce soupeře se po šedesáti minutách hry stalo skutečností. A paradoxně se vítězství ve třetím zápase rodilo možná nejjednoznačněji ze všech utkání čtvrtfinále.

Lovci byli od začátku zápasu o krůček vepředu. Platilo to i na začátku 6. minuty, kdy jsme vedli 4:3. Do té doby ze sedmiček neomylný Mathias Choleva tentokrát neuspěl a dvě branky našeho celku vzápětí poprvé poslaly Lovce do mírného vedení. Vedle gólů z postupného útoku se nám dařilo využívat i prázdné branky při hře soupeře 7 na 6, výsledkem bylo vedení 13:8 na konci druhé desetiminutovky zápasu. O pět gólů  jsme vedli i ve 24. minutě utkání. Do konce poločasu jsme pak již byli úspěšní jen jednou, zatímco soupeři se podařilo snížit na poločasových 13:16.

Pětibrankový náskok jsme si vzali zpět hned v úvodu druhé půle a po celý druhý poločas jsme díky vysoké efektivitě střelby (80%) a pokračujícím dobrým výkonům brankářů udržovali výraznější vedení. V 53. minutě byl stav 23:28 a domácí sáhli po posledním oddechovém čase a následné polo osobní obraně. Ani tak však již nezměnila nic na našem dalším vítězství a ukončení série v náš prospěch v poměru 3:0.

Lovci tak postupují do semifinále, do které si stejně jako my včera zajistili postup týmy Karviné a Plzně. O posledním semifinalistovi se rozhodne v sérii Dukla – Zubří (stav 1:2 na zápasy). První informace k semifinále přineseme již dnes.

Děkujeme všem fanouškům, kteří se vydali nás do Frýdku-Místku osobně podpořit, i vám všem, kteří jste nás podporovali na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář po zápase: 

Roman Jelínek, trenér: „Z naší strany to bylo dobré utkání. Dobře jsme do něj vstoupili a od začátku tahali za delší konec. V momentu kdy už jsme mohli zápas dříve rozhodnout v náš prospěch jsme udělali nějakou hloupou chybu v  útoku nebo neproměnili dobrou střeleckou šanci. Ale jinak jsme si po celé utkání drželi dostatečný náskok a šli jsme si za vítězstvím, pro které jsme si přijeli. Z týmu byla cítit velká energie a chuť k tomu, abychom sérii ukončili v co nejkratším čase. Jsme rádi, že se teď už můžeme chystat na semifinále s Karvinou.“