Lovosice - Karviná

Ve středu druhý díl semifinálové série

Druhé utkání čeká v semifinálové sérii na týmy Lovců a Karviné. První dramatický duel nakonec vyzněl šťastně pro náš tým, na řadě je druhé střetnutí na palubovce soupeře.

Semifinále Chance extraligy – 2. utkání:

HCB Karviná – Lovci Lovosice
středa 12. 4. 19:30

PP ČT sport, TVcom, onlajny

Semifinálová série nabírá na obrátkách. Hned dva duely jsou na programu v tomto týdnu a stejně jako od prvního zápasu se v nich nečeká nic jiného než emotivní a dramatická střetnutí. První zápas byl skvělou pozvánkou na celou sérii, jejíž druhý díl přivítá ve středu večer před kamerami České televize Karviná.

Na palubovce Karviné jsme v letošní sezóně odehráli již dvě střetnutí. Jedno v rámci základní části a druhé jako čtvrtfinále Českého poháru. V obou utkáních byl úspěšnější severomoravský celek a ve vzájemných zápasech sezóny tak vždy uspěl domácí tým.

Druhá semifinálová série má za sebou rovněž jedno střetnutí, když poražený finalista poslední sezóny Plzeň potvrdila roli favorita a v zápase proti Zubří zvítězila 30:26. Připomeňme, že pro postup do finále potřebuje jeden tým tři vítězství a série se teď přesouvají na palubovky hůře postavených týmů po základní části.

Rozpis utkání naší semifinálové série:

1. utkání – sobota 8. dubna 17:00 Lovosice – Karviná 38:37
2. utkání – středa 12. dubna 19:30 Karviná – Lovosice
3. utkání – sobota 15. dubna 17:00 Lovosice – Karviná
 
4. utkání – středa 19. dubna 18:00 Karviná – Lovosice
5. utkání – sobota 22. dubna 14:00 Lovosice – Karviná

Naši házenkáři odjeli na Moravu již v úterý odpoledne. Dočasným útočištěm se jim staly opět Hranice, tak jako před čtvrtfinálovým duelem ve Frýdku-Místku. Odtud budou ve středu odpoledne pokračovat již do cílové destinace Karviné.

Utkání začíná ve středu od 19:30 hodin a přímým přenosem jej bude přenášet Česká televize na svém sportovním programu. Podporu budou mít Lovci přímo v hledišti v podobě fan klubu. Děkujeme všem, kteří váží cestu na sever Moravy, aby povzbudili náš tým a děkujeme také všem, kteří nám budou držet palce na dálku u televizních obrazovek. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „Máme před sebou další náročný duel před zaplněnou halou v Karviné. Opět se dá očekávat hodně vyrovnané utkání, ve kterém budou rozhodovat maličkosti. Od soboty jsme měli tři tréninky, které jsme se snažili využít k napravení toho, co nás trápilo v úvodním duelu. Jsme si moc dobře vědomi, že za prvním bodem v sérii stojí i hodně štěstí, které jsme měli. A vím, že náš výkon nebyl zdaleka 100%, což musíme zlepšit, pokud chceme v Karviné pomýšlet na úspěch.“

Pavel Horák, spojka: „Jsem si vědom, že nás čeká velice náročný zápas v horké atmosféře. Ale i přesto se pokusíme prolomit naši letošní šňůru neúspěšných zápasů v Karviné. Jedeme k soupeři s pokorou a vůli podat lepší výkon, než který jsme předvedli v domácím prvním zápase. Věřím, že to bude opět zápas, který bude všechny, kdo ho budou sledovat, bavit.“