Lovosice - Karviná

Začíná boj o finále!

V sobotu začíná pro Lovce semifinálová série úvodním duelem. Úřadujícímu českému Mistrovi se postaví na úvod v domácím prostředí haly Chemik.

Semifinále Chance extraligy, 1. utkání:

Lovci Lovosice – HCB Karviná
sobota 8. dubna 17:00

vstupenky v prodeji zde 

První krok v play-off Lovci zvládli. Ve čtvrtfinále potvrdili roli favorita a v nejkratším možném čase ukončili sérii proti týmu Frýdku-Místku. Před námi je nyní semifinále a v něm proti nám stojí soupeř z kategorie nejsilnějších. Lovcům se postaví poslední český Mistr, tým HCB Karviná, letošní čtvrtfinalista Evropského poháru EHF a třetí tým Chance extraligy po základní části. Tým, který je silný nejen na hřišti, ale také v hledišti a bojovat tak budeme na dvou místech zároveň. V obou případech se nechceme nechat zahanbit a dokázat soupeři, kdo je v hale Chemik domácím týmem!

Již před začátkem našeho semifinále se dá předpokládat, že série a zápasy v ní budou velmi vyrovnané. Vždyť se spolu utkají 2. a 3. tým tabulky. V letošní sezóně jsme na Karvinou narazili ve 3 vzájemných duelech: v domácím zápase na podzim jsme dokázali zvítězit 30:22. V jarní odvetě byl úspěšnější náš soupeř 28:26, který dokázal Lovce porazit i ve čtvrtfinále Českého poháru 29:24.

Semifinále nabídne také souboj tří střelců z první desítky kanonýrů letošního ročníku soutěže. Na naší straně jsou jimi Jaroslav Trkovský (2. místo 163 br.) a Tim Jenko Bogdanić (3. místo 150 br.), na straně Karviné pak také spojka Jonáš Patzel (6. místo 143 br.).

Série se hraje na 3 vítězná střetnutí, pořadatelství se střídá po jednom zápase:
2. utkání – středa 12. dubna 19:30 Karviná – Lovosice
3. utkání – sobota 15. dubna 17:00 Lovosice – Karviná
4. utkání – středa 19. dubna 18:00 Karviná – Lovosice
5. utkání – sobota 22. dubna 14:00 Lovosice – Karviná
Vstupenky jsou dostupné stále do všech sektorů a je možné je zakoupit online (veškeré informace zde). Vstupenky, které se neprodají v předprodeji, pak budou v prodeji přímo na pokladně sportovní haly v den zápasu (od 16 hodin). Na všechny fanoušky se dostane, nebojte se případně přijít přímo na zápas!
Více než kdy jindy budeme nastupovat do zápasu s pokorou a úctou k soupeři, ale také s vírou ve vlastní síly a bojovnost. Spoléhat budeme i na vaši podporu a děkujeme, že dorazíte podpořit! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Máme před sebou souboj s úřadujícím Mistrem. Od utkání očekávám boj o každý centimetr podlahy, tvrdé a důrazné obrany. S největší pravděpodobností budou rozhodovat opravdu detaily, ať už se jedná o kvalitu v činnostech jeden na jednoho nebo výkony brankářů. My se na zápas velmi důkladně připravujeme. Jsme sebevědomí a odhodlaní uspět. Doufáme, že nám naši diváci vytvoří opět fantastickou atmosféru a poženou nás za první výhrou.“

Marek Hniďák, spojka: „Začínáme semifinálovou sérii proti obhájci titulu. Karviná disponuje kvalitním týmem s dobře organizovanou obranou. První zápas může hodně napovědět pro vývoj celé série. Celý týden se na soupeře připravujeme a proto věřím, že za pomoci našich příznivců zůstane první bod v sérii doma.“