Upotávka

Cesta za snem pokračuje bojem o bronz!

Poslední zápasy celé sezóny čekají na tým Lovců, kteří v sobotu odstartují sérii o bronzovou medaili proti Zubří.

Série o 3. místo – 1. utkání:

Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří
sobota 6. května 17:00

vstupenky online zde 
tipovačka o ceny zde

Na medaili v Lovosicích čekáme již dlouhých 8 let, když naposledy jsme si takto úspěšnou sezónu připsali v ročníku 2014/2015. Vedle druhého místa se tehdy Lovosice radovaly také z vítězství v Českém poháru. Letošní vydařená základní část naši touhu po dalším cenném kovu ještě posiluje. Semifinálový krok jsme udělat nedokázali, velmi rádi bychom ale celou sezónu zakončili vítězstvím, které by znamenalo zisk bronzu.

V cestě proti nám bude stát do třetice v play-off moravský tým, když soupeřit o 3. místo budeme s celkem Zubří. S tímto družstvem jsme v základní části odehráli dvě vítězná střetnutí, když jsme dokázali vyhrát jak na domácí palubovce tak v jarní části soutěže také na palubovce Zubří.

Oba výsledky se ale pro play-off mažou a série začíná od stavu 0:0 na zápasy. Stejně jako předchozí série s Karvinou se hraje na tři vítězná střetnutí se střídáním pořadatelství po jednom utkání.

Zubří se do play-off dostalo na poslední chvíli, formu si na něj ale načasovalo skvěle. Ve čtvrtfinále dokázalo vyřadit lépe postavený tým Dukly 3:1 na zápasy, v semifinále pak uzmout jedno vítězství proti velkému favoritovi celé soutěže Plzni (celkově 1:3 na zápasy).

Diváci se mohou těšit na souboj hned čtyř hráčů z nejlepší desítky extraligových střelců: za Lovosice v ní figurují Tim Jenko Bogdanić a Jaroslav Trkovský, v hostujícím týmu jsou jimi křídelník Tomáš Mičkal a spojka Lukáš Mořkovský.

První domácí střetnutí se hraje zítra od 17 hodin, série pokračuje ve středu v Zubří (18:00) a vrací se zpět do Lovosic ke třetímu střetnutí. To se bude hrát již od 16 hodin v sobotu 13. května.

Rozpis série o třetí místo:
1. zápas: sobota 6.5. 17:00 Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří
2. zápas: středa 10.5. 18:00 HC ROBE Zubří – Lovci Lovosice
3. zápas: sobota 13.5. 16:00 Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří

4. zápas: středa 17.5. 18:00 HC ROBE Zubří – Lovci Lovosice 
5. zápas: sobota 20.5. 17:00 Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás v závěrečných zápasech celé sezóny přijdou podpořit v naší Cestě za snem v podobě další extraligové medaile. Vstupenky v dostatečném množství jsou stále v prodeji online nebo je lze zakoupit přímo před zápasem (pokladna otevřena od 16 hodin). Všichni ti, kteří do haly Chemik v sobotu osobně dorazí, se mohou navíc zúčastnit tipovací soutěže o ceny. Podrobnosti k Lovecké tipovačce čtěte zde.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „V sobotu nás čeká zápas poražených. Pro nás je to po průběhu základní části zklamání, ale snažili jsme se v průběhu reprezentační pauzy hráče znovu nastartovat. Naše Cesta za snem nadále pokračuje a chceme ukončit čekání na cenný kov v Lovosicích. Jsme si vědomi, že k sérii o třetí místo musíme přistoupit znovu plně koncentrovaní. Oba týmy měly čas dát se zdravotně do pořádku. Samozřejmě budeme doufat v co největší podporu fanoušků a my bychom jim za odměnu chtěli ukázat pěknou házenou a připsat si první vítězství v sérii.“

Jaroslav Trkovský, spojka: „Po reprezentační pauze nás čekají stále důležité boje a to zápasy o bronzovou medaili. Po nevydařené semifinálové sérii jsme měli chvilku čas na nabrání sil, na psychický odpočinek a také na přípravu na našeho posledního soupeře. Myslím, že po vydařené základní části všichni cítíme, že medaile by byla zaslouženou odměnou. V Lovosicích medaile již dlouho nebyla a všichni po ní prahneme. Čeká nás ale soupeř, který překvapil postupem do semifinále přes Duklu a poté dokázal vzdorovat i Plzni. Před sebou tedy nemáme jednoduché zápasy proti týmu plnému mladých hráčů. Nejdůležitějším faktorem bude v sérii to, kdo bude chtít medaili více a kdo dá do zápasů úplné maximum. Věřím, že u nás je ohromná motivace a podaří se nám celou sérii vyhrát a zakončit tak náročnou sezónu medailí.“