Nové Veselí - Lovosice, straší dorost

Dorostenecké týmy předvedly v posledních venkovních zápasech dobré výkony

Zdroj foto: Sokol Nové Veselí.

Spokojeni byli po sobotních zápasech trenéři jak mladšího tak staršího dorostu. Zatímco mladší dorost své poslední prvoligové představení na palubovce soupeře zvládl excelentně a zvítězil rozdílem třídy, starší dorost i přes výrazné oslabení na soupisce dlouho vzdoroval soupeři, který si po sezóně s největší pravděpodobností pověsí na krk stříbrné medaile.

1. liga st. dorostu: 

TJ Sokol Nové Veselí – Lovci Lovosice
27:23 (13:12)

statistiky k utkání zde 

Staršímu dorostu chyběli z důvodu zranění či utkání extraligového A týmu hned tři hráči základní sestavy. Přesto se do úvodního vedení 2:0 dostal právě náš tým a po celý první poločas nedovolil favoritovi z Veselí se utrhnout do vyššího náskoku. Až minutu a půl před koncem prvního poločasu se domácí dostali do tříbrankového vedení, góly Tomáše Pokorného a Jáchyma Nováka ale zkorigovaly stav na poločasových 12:13 z pohledu Lovců. Ani po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, po čtyřiceti minutách vyrovnával Tomáš Pokorný, o pět minut později znovu Jáchym Novák (18:18). Teprve za tohoto stavu využil soupeř docházejících sil a sérií čtyř branek se dostal do nejvyššího vedení v zápase. O vítězi se definitivně rozhodlo sedm minut před koncem, když Nové Veselí zvýšilo na 25:20. Lovci ještě mírně zkorigovali skóre a ačkoliv se domů vrací bez bodů, rozhodně s hlavou nahoře.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „K předposlednímu utkání sezóny jsme odjížděli oslabeni o hráče Vojíře, Pokorného a Šafránka, tedy tři hráče základní sestavy. Proti soupeři, kterého jsem v průběhu sezóny pasoval na hlavního aspiranta na titul, jsme drželi krok do padesáté minuty. Pak došly síly a domácí tak mohli odskočit na rozdíl sedmi gólů. My už jsme jenom korigovali skóre. Moji svěřenci ale odvedli maximální úsilí a chci jim poděkovat za bojovnost, se kterou odehráli celých šedesát minut.“

1. liga ml. dorostu: 

TJ Sokol Nové Veselí – Lovci Lovosice
23:34 (10:14)

statistiky k utkání zde

Pokud si chtěl mladší dorost zachovat špetku naděje na konečnou stříbrnou medaili, musel bezpodmínečně zvítězit, přičemž Veselí bralo na podzim v hale Chemik bod za remízu. Lovci vstoupili do zápasu lépe, po deseti minutách vedli o tři góly (5:2). Soupeř posléze třemi přesnými zásahy v řadě vyrovnal, oddychový čas hostující lavičky tak přišel ve správný čas. Pasáž mezi patnáctou a třiadvacátou minutou vyhráli Lovci 7:1, dvakrát se prosadil Jan Žižka a Jáchym Novák. Domácí se ale nevzdali a museli jsme se spokojit s „pouhým“ čtyřbrankovým poločasovým vedením. Ani ve druhém poločase ale nedokázalo Veselí najít správný recept ani na defenzivu, ani na ofenzivu Lovosic, rozdíl ve skóre tak začal postupně narůstat. Závěrečná čtvrthodina patřila Jáchymu Novákovi, který zasypal bránu soupeře sedmi góly, v utkání se celkově prosadil dvanáctkrát a vyhoupl se tak do top 10 střelců soutěže! Dvanáct gólů byl rovněž rozdíl mezi oběma týmy, než Veselí poslední ranou v zápase korigovalo na konečných 23:34. Lovci tak stále drží malou naději na stříbro, bronzovou medaili z 1. ligy mladšího dorostu mají již druhým zápasem jistou.

Stínem utkání bylo zranění kolene Honzy Čermáka, který byl ještě ve stejný den operován. Přejeme brzkou rekonvalescenci!

Komentář trenéra Jána Lajčáka: „Byl to jeden z našich nejlepších výkonů v celé sezóně. Podali jsme soustředěný a koncentrovaný výkon po celých šedesát minut. Vycházeli jsme z výborné obrany, ve předu nám vycházela první i druhá vlna protiútoku. V postupné kombinaci jsme byli stejně tak úspěšný, byli jsme trpělivý a správně jsme řešili situace, které na hřišti nastaly. Takže jednoduše velká spokojenost.“