Minižáci

Minižáci Lovosic v Libereci úspěšně ukončili sezónu 2022/23

Družstvo minižáků Lovosic zakončilo házenkářskou sezonu na turnaji MEGAMINI v Liberci, malém mistrovství Čech. Celkem 28 družstev ve dnech 16. – 18. června předvádělo výsledky práce svých trenérů na třech venkovních hřištích ZŠ Dobiášova. Vítězem turnaje se stalo družstvo HBC Jičín, které ve finále porazilo miníky ze Strakonic. Bronzové medaile putují do Dukly Praha, která už ve čtrnáctém vzájemném utkání sezóny zvítězila nad Lovosicemi. Hráno v základních skupinách 2 x 8 minut, další utkání 2 x 10 minut

K úvodnímu utkání nastoupili lovosičtí na sluncem ozářené hřiště proti loňskému vítězi Jiskře Zruč n.S. (celkově 22. místo). Lovosičtí vyrukovali s vysunutou obranou, se kterou si soupeř nevěděl rady a tak výsledek 15:6 byl obrazem dění na hřišti.

Druhé utkání proti Sokolu Velké Meziříčí (5. místo) silně ovlivnila bouřka. Pohyb po mokrém hřišti a kluzký míč byl náročný pro obě družstva. Lovosičtí se s tím vyrovnali přeci jen o trochu lépe a po celé utkání vedli až do konečného stavu 4:3.

Úvod utkání proti Slavii Plzeň (12. místo) byl opatrný z obou stran, mokrý míč komplikoval situaci oběma družstvům. Lovosičtí byli stále o krok vepředu přesto, že soupeř házel tři sedmičky (poločas 3:2). V celkem vyrovnaném utkání plzeňští v samém závěru stačili srovnat na 5:5.

Utkání proti Chodovu Praha (18. místo) bylo celkem jednoznačné (poločas 8:2). V druhém poločase tempo polevilo a soupeř snížil na přijatelných 16:8.

V zápase proti tradičnímu soupeři Dukle Praha (3. místo) drželi lovosičtí krok a obě družstva se navzájem nepustila do vedení o více než dvě branky. V závěru se do dvoubrankového vedení dostali Lovosice, to však důrazné spojky Dukly dokázaly v poslední minutě smazat na remizu 8:8.

Lovosice nastupovaly do závěrečného utkání skupiny proti Děčínu (19. místo) v roli favorita, ale stále jen dotahovaly náskok soupeře (poločas 6:7). Až brankou v samém závěru srovnaly na konečných 12:12.

V sobotu probíhaly boje ve skupinách, do kterých postoupila čtyři družstva za základních skupin. Loko Louny (16. místo) si nevěděly rady s vysunutou obranou Lovosic a co prošlo, chytili výborní brankáři. Utkání skončilo po poločase 4:0 vítězstvím 7:2.

V zápase proti Loko České Budějovice (8. místo) lovosičtí do poločasu stále dotahovali jednobrankový náskok soupeře. Ve druhém poločase důrazná obrana a pestřejší útok Lovosic zvrátil utkání na konečných 14:8.

Náchodští (14. místo) v dalším utkání měli příliš velký respekt z důrazné obrany Lovosic (poločas 6:0) a prosadili se až v samém závěru (10:3).

V utkání proti Talentu Plzeň (9. místo) dominovaly obě obrany, ale soupeř držel krok díky vychýlené mušce lovosických střelců (poločas 2:2). Ukázněná obrana Lovosic eliminovala nezvyklou hru soupeře bez brankáře a lovosičtí tak dovedli utkání k vítězství 8:5 a postoupili do bojů o medaile.

Nedělní utkání proti Strakonicím bylo velmi vyrovnané, ale Lovosičtí stále jen vyrovnávali maximálně dvoubrankové vedení soupeře a tak soupeř po výsledku 9:10 postoupil do finále.

V závěrečném boji s Duklou Praha o bronzové medaile  lovosičtí drželi krok jen v úvodu utkání (7. min 2:3). Pak jim došly fyzické síly a zejména bojovnost a vítězství Dukly 8:15 bylo zcela zasloužené.

Minižáci Lovosic byli zklamáni ziskem bramborové medaile, ale jejich vystoupení na turnaji lze hodnotit jako velmi úspěšné. Turnaj byl fyzicky namáhavý, šest utkání v jednom dni. Hra na venkovních hřištích a také počasí velmi komplikovalo řadu zápasů. Za celkový dojem, zejména za bojovnost je nutno celé družstvo pochválit. Tým se opíral o solidní brankáře a výbornou obranu. Je nutno vysoko hodnotit projev všech hráčů.

Pořadatele je nutno pochválit za úsilí, jak účastníkům pobyt v areálu základní školy zpříjemnit. Děkujeme rodičům hráčů za servis a podporu družstvu ve třech náročných dnech.

Soupiska:

Kulhánek, Dbalý – Záleský, Skalický, Landa, Miler, Beer, Christov, Tischler, Donát, Miko, Polívka, Moravcová, Štěpán, Gerlický,

trenéři – Holata, Potůček, Miler, Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci