Karviná Cup 2023

Dorostenci přivezli zlato a stříbro z Karviné

Oba dva dorostenecké celky vyrazily ve čtvrtek 24. srpna na turnaj do Karviné, kde se konal do neděle 27. srpna třiadvacátý ročník tradičního mládežnického turnaje Karviná Cup. Konfrontace s českými, polskými a slovenskými týmy byla pro oba týmy kvalitní přípravou na blížící se ligový ročník, který začíná za 3 týdny. Při závěrečném vyhlášení byly oba lovecké týmy na stupních vítězů, mladší dorost celý turnaj vyhrál, jejich starší kolegové brali stříbro.

Zdroj úvodní foto: HCB Karviná.

Starší dorost – 2. místo

Starší dorost nastoupil do sedmičlenné skupiny, ve které hrál každý s každým, už ve čtvrtek večer. Proti domácímu celku se Lovcům zadařilo a na konto si připsali první dva body. Po úvodním vítězství ale přišel v pátek špatný výkon proti Górniku Zabrze a z toho plynoucí vysoká porážka. Ani druhé střetnutí dne se navíc nevyvíjelo dobře a ještě pár minut před závěrečným hvizdem byly Kielce v tříbrankovém trháku. Lovosice ale díky dobrému závěru dotáhly střetnutí do remízy a staly se jediným celkem, který dokázal obrat alespoň o bod pozdějšího vítěze.

V dalších třech utkáních už Lovci nezaváhali a postupně porazili v sobotu Povážskou Bystrici i HAOLK, v neděli putování turnajem zakončili triumfem nad Gdaňskem. Na turnaji tak tým skončil na druhém místě za již zmíněnými Kielcemi.

Komentář trenéra: bude doplněno.

Výsledky týmu:

Lovosice 23 : 18 Karviná
Lovosice 12 : 20 Zabrze
Lovosice 22 : 22 Kielce
Lovosice 17 : 14 Považská B.
Lovosice 26 : 21 HAOLK
Lovosice 23 : 18 Gdaňsk

Mladší dorost – 1. místo 

Mladší dorostenci svůj první zápas odehráli proti Zabrze a připsali si šestibrankové vítězství. Zaváhání nepřišlo ani ve druhém pátečním zápase, ve kterém Lovci porazili Kielce a udělali výrazný krok k postupu z čtyřčlenné skupiny do nadstavby o 1. místo. Stoprocentní bilanci potvrdili naši hráči proti týmu Záhoráci S/M, ačkoliv se vítězství nerodilo lehce.

Do skupiny o titul Lovci postoupili společně s Kielcemi a dvěma body. V sobotu večer došlo na český souboj s HAOLKem, tedy týmem, se kterým se náš tým potkal také před týdnem na turnaji v Brně, kde zvítězili Lovci o jeden gól. Tentokrát za mohutné podpory starších spoluhráči nedaly Lovosice svému soupeři šanci a vyhrály o devět gólů. Díky následnému vítězství Kielců nad Gdaňskem měli navíc mladší dorostenci Lovosic jisté první místo na turnaji už před posledním zápasem. V něm přišla první porážka, i díky neproměněné sedmičce v poslední vteřině Lovci prohráli o jeden gól právě s polským Gdaňskem. Na celkový triumf ale porážka vliv neměla.

Komentář trenéra: bude doplněno.

Výsledky týmu:

Lovosice 24 : 18 Zabrze
Lovosice 26 : 22 Kielce
Lovosice 26 : 24 Záhoráci S/M
Lovosice 27 : 18 HAOLK
Lovosice 27 : 28 Gdaňsk