Otvírák sezóny 2023

Házenkářská sláva v rámci Otvíráku, body bere Brno!

Výsledek zápasu, to byla jediná kaňka na jinak opět vydařeném Otvíráku. Posedmé v řadě hostil zimní stadion největší zápas extraligy v České republice a opět se jednalo o důstojnou oslavu našeho sportu v unikátním hávu, který nám může závidět celá republika.

2. kolo extraligy:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
24:25 (12:16)

statistiky k utkání zde

Jsme házenkářský klub v malém severočeském městě, který se ale může pyšnit akcí, kterou nedokáže zorganizovat nikdo jiný. Znovu jsme v Lovosicích uspořádali házenkářskou oslavu, která se velkým písmem zapíše nejen do klubové historie. Měsíce příprav, práce desítek dobrovolníků, plný zimák a dramatické házenkářské střetnutí. To je něco, čím se házená může jednou ročně pochlubit a to jen díky práci Lovců. Jen těžko se  Otvíráku, jeho pojetí i doprovodnému programu mohou přiblíží i zápasy národního týmu.

Našlapaný zimní stadion, světelné efekty, živý zpěv národní hymny, charitativní projekt, ohňová show i zdravice osobností pro Házenkářský festival, turnaj mládeže, který slavil v roce 2023 své 10. výročí. To byly hlavní atributy sobotního večera. Jubilejní ročník mládežnického turnaje byl také tématem Otvíráku 2023.

Před samotným extraligovým zápasem jsme se oficiálně rozloučili s loveckou kariérou našeho odchovance Lukáše Malého. Pro toho byla připravena speciální plaketa i dvě na míru ušitá videa, vše jako poděkování za 20 let práce pro náš klub.

Zápas pak přinesl pěknou házenkářskou podívanou, ve které je potřeba uznat kvality soupeře. Brno se po čtvrt hodině ujalo vedení 8:4 a to převážně díky brankám legionářů ve svých řadách. Následoval první oddechový čas z naší strany, po kterém se nám dvěma góly podařilo zkorigovat stav na 7:9. Skvělé zákroky brankáře Artura Adamíka a pátá branka Marka Hniďáka ve 22. minutě střetnutí znamenaly snížení na 10:11. Ještě do konce poločasu se ale soupeři podařilo znovu odskočit, když poločasové skóre (12:16) pečetil dvě vteřiny před koncem hostující Martin Kocich.

Hostující tým si i ve druhém poločase udržoval výraznější vedení, které ale Lovci začali mohutně stahovat, bohužel pro ně až v závěrečné desetiminutovce zápasu. Poslední branku Brna vstřelil v 52. minutě Jan Zahradníček, který zvyšoval na 25:21 pro Brno. Jan Kupa vzápětí neuspěl ze sedmimetrového hodu, i přesto se ale Lovci třemi góly v řadě přiblížili na těsný stav 24:25. Dvakrát jsme měli šanci dostat se na remízu, ale jak Pavel Horák tak ani Bohdan Mizera velmi dobře chytajícího Víta Pyška v brance Brna překonat nedokázali. Utkání tak skončilo těsným vítězstvím našeho soupeře 25:24.

Po zápase došlo na předání šeku Petrovi a Jakubovi Grasovým z Loun s celkovou částkou 101.560 Kč. Tato částka byla součtem výtěžku z charitativní aukce dresů, charitativní tomboly účastníků Házenkářského festivalu, příspěvku za každou branku extraligových týmů i výtěžku ze vstupného na Otvírák. Jsme velmi rádi, že jsme aspoň touto formou podpořili lounské házenkáře v jejich nelehké cestě životem.

Tímto děkujeme všem, kteří nám na naší cestě Otvírákem pomohli. Všem, kteří přispěli, všem, kteří podpořili organizaci akce i všem, kteří nás v extraligovém duelu podpořili. Celkem si na letošní Otvírák našlo cestu 2.287 diváků. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!