Jan Landa

Lovecká záloha obhajuje bronz!

Chance Extraliga již běží na plné obrátky, své zastoupení ale budou mít v letošní sezóně Lovci znovu také ve 2. lize mužů. Rezerva extraligového celku vstupuje do soutěže v sobotu 16. září a stejně jako A tým obhajují Lovci z loňska 3. místo.

Ke změně došlo na trenérském postu, v tomto ročníku povede druholigový tým Jan Landa, sportovní ředitel a bývalý trenér áčka, který nahradil Vladimíra Šumu. Znovuobnovený B tým v loňské sezóně zažil především povedené jaro. Hned z kraje roku sice Lovci nestačili na suverénní Duklu a stříbrný Liberec, v dalších sedmi zápasech ale byli úspěšní a i díky jednoznačným vítězstvím nad rivaly z Mostu či Loun nakonec skončili na třetím místě. Nejlepším střelcem týmu byl z 84 góly Jan Sozanský.

V sezóně 2023/24 čeká na B tým mužů dvaadvacet zápasů, hned v úvodním kole nastoupí Lovci na palubovce Náchodu, který v loňském ročníku nastupoval v 1. lize. O týden později je na programu v hale Chemik derby s Louny. „B tým jsme se rozhodli loni obnovit z několika důvodů. Jednak by mi bylo líto, kdyby hráči, kteří hrají v Lovosicích od malička a z nějakého důvodu se neprosadili v áčku, odešli jinam nebo skončili. Pokud mají chuť házenou dát dělat a my tu máme prostor, byl by nesmysl, aby chodili jinam. Zároveň má béčko pomoci starším dorostencům v seznámení se s mužskou házenou, aby se trochu obouchali. V neposlední řadě tu můžou hráči, kteří již patří do kádru extraligového týmu, ale nedostanou na hřišti tolik prostoru, jednoduše hrát, zůstat v zápasovém tempu,“ vyzdvihuje hlavní funkce rezervního týmu Jan Landa.

„Oproti minulému roku chceme jít zase o trochu dál, co se týče tréninků. Loni chodili muži hrající za béčko společné tréninky se starším dorostem, oba týmy trénoval Vláďa Šuma. Jelikož je starších dorostenců letos hodně, už by to nebylo možné a efektivní, takže jsme začali trénovat samostatně a musím říct, že se mi to zatím líbí,“ dodává Jan Landa.

Rozpis soutěže, výsledky a tabulku najdete zde.

Kategorie: aktuality, tým "B"