Minižáci

Minižáci Lovosic úspěšní v Podkrušnohorské lize

V sobotu 16. září 2023 zahájila v Ústí n. L. dlouhodobá soutěž minižáků v šestkové házené Podkrušnohorská liga. Letošní ročník je v opět v pozměněném složení. Soutěž byla rozšířena na 7 týmů. Ze soutěže odstoupil tým Sokola Vršovice a novými členy se stal HBC Jičín a německý HC Elbflorenz 2006.  Účastníci jsou Spartak Ústí n.L., Dukla Praha, HK Chomutov, HK Lovosice, DHK Most. V každém turnaji hraje šest družstev, jedno vynechává, tentokrát to byly dívky DHK Most. Hráno 2×10 minut.

Ve sportovní hale v Ústí n.L. otevřel soutěž zápas domácího Spartaku s Lovosicemi. Lovosičtí vlétli do utkání velkolepě (2. minuta 2:0), dívky však brzy vyrovnaly hru a poločas skončil 5:3 pro hosty z Lovosic. Ve druhém poločase lovosičtí zpřesnili obranu a hlavně začali proměňovat šance a výsledek byl jednoznačný 14:5.

V dalším utkání Lovosice nastoupili proti Dukle Praha, loňskému vítězi. Nový tým z Prahy však nemá výrazné osobnosti z minulého ročníku a nevěděl si rady s vysunutou obranou Lovosic. Výsledkem důrazné obrany Lovosic byly relativně snadné branky z rychlých útoků a vítězství 21:5.

Třetí duel byl proti běhavému soupeři z Drážďan. Hráči  Elbflorenz praktikovali celoplošnou osobní obranu, která v úvodu dělala Lovosicím potíže (5. min 2:0). V dalším průběhu utkání se projevila fyzická převaha Lovosic, většina branek do sítě drážďanských tak padala do otevřené obrany s konečným výsledkem 19:5

Utkání s Chomutovem se vyvíjelo podle papírových předpokladů a soupeř skóroval až ve druhém poločase na konečných 20:3.

Závěrečný duel Lovosických v turnaji byl s dosud neporaženým HBC Jičín. Jičínští vlétli do utkání nadšeně s velkým důrazem a zaslouženě brzy vedli (3. min 0:2). Lovosice jakoby zapomněli bojovnost v šatně a tak první poločas vyzněl herně i skórem jasně pro Jičín 3:5. Po důrazné promluvě trenérem Milerem nastoupili do druhé půle jiné Lovosice, s agresivní obranou a zlepšenou střelbou a v 14. minutě srovnali skóre. Nadšený výkon pokračoval a vedl ke konečnému vítězství 9:7.

Družstvo Lovosic navázalo na úspěšné vystoupení na Festivalu před týdnem. Výkony všech družstev byly poplatné začátku sezóny, ve všech utkáních bylo vidět spoustu technických chyb a nepřesná střelba. Turnaj naznačil dvě výkonnostní skupiny, Lovosice a Jičín na jedné straně a Chomutov na druhé.  Celé družstvo Lovosic zdobila bojovnost a důraz v obraně.

Sestava

Dbalý  – Skalický, Kylíšek, Miler, Landa, Bukovský, Beer, Hodr, Šenfeldr, Wunsch

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci