Otvírák je tady! Lovci hostí soupeře z Brna!

Otvírák je tady! Lovci hostí soupeře z Brna!

Domácí zahajovací střetnutí sezóny je zde! Posedmé v řadě, posedmé na zimním stadionu, posedmé v pojetí, které můžete zažít jenom v Lovosicích a jenom na Otvíráku.

2. kolo extraligy:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
sobota 9. 9. od 19:15

Svátek celé extraligy se tentokrát odehraje v rámci druhého ligového kola a Lovci v něm budou hostit tým SKKP Handball Brno. To stejně jako Lovci reprezentuje Českou republiku v Evropském poháru EHF.

Do něj vstoupil náš soupeř již ve středu, kdy předehrával úvodní duel prvního kola proti celku Zubří a z úvodního zápasu si do odvety v Zubří poveze náskok šesti branek po vítězství 28:22. Dobře vstoupilo Brno také do nového soutěžního ročníku, ve kterém si poradilo s Hranicemi 36:25.

Brno prošlo před novou sezónou tradičně velkými změnami v hráčském kádru. Vedle jiných najdeme na poli odchodů jména dvou legionářů: spojka Dušan Živanov bude velkou posilou pro tým Karviné, brankář Živojin Ilić odešel do Srbska. Oproti tomu přivítal tým vedený trenérem Pavlem Hladíkem hned sedm nových jmen. Místo Iliće přišel do branky zkušený Vít Pyško z Frýdku-Místku, na spojku pak dva noví legionáři Luka Vukičević a Hiroki Matsuoka, který se stal vůbec prvním házenkářem z Japonska, který se bude prohánět po extraligových palubovkách.

Kompletní vizitka soupeře je zde.

Naši házenkáři, kteří v úvodním kole podlehli mistrovské Plzni 29:37, se již několik dní připravují přímo v dějišti střetnutí na zimním stadionu. Na zahajovací střetnutí ve velkém stylu se všichni již moc těšíme a budeme rádi, pokud naše Lovce přijdete povzbudit v hojném počtu. Nejen oni, ale především akce samotná si vaši přízeň a návštěvu rozhodně zaslouží.

A zaslouží si ji také náš odchovanec Lukáš Malý, se kterým se budeme na začátku Otvíráku oficiálně loučit. 

Bližší informace k Otvíráku si můžete přečíst ve starším článku zde. Organizační pokyny k této události budou následovat v dalším článku.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Čeká nás nevyzpytatelný soupeř, který každoročně obměňuje sestavu zahraničními hráči. V samém úvodu soutěže je to tedy trochu neznámá. Systém Brna ovšem vypadá velice podobně jako minulé sezóny. Vysoký střední blok v obraném systému 0:6 a v útočné fázi se Brno opírá a střelbu spojek z větší vzdálenosti a výbornou spoluprácí s pivotem. My se na utkáni připravíme, jak nejlépe budeme umět. Hlavně musíme nastavit hlavu do vítězného módu a vrátit se k sebevědomím výkonům z přípravy. Čeká nás opět svátek házené na zimním stadionu před neskutečnou diváckou kulisou a my věříme, že jim opět uděláme radost atraktivní házenou a ziskem dvou bodů.“

Jiří Motl, křídlo: „V sobotu nás čeká již sedmý otvírák sezóny na zimním stadionu. Letos přivítáme tým z „Krpole“ Brno. Pro mě je Brno, zvláště na začátku sezóny, velmi nevyzpytatelný soupeř, protože každou sezónu přivede minimálně 5 nových hráčů a každý rok má ambice hrát o medaile. My chceme napravit dojem z prvního utkání v Plzni, kde jsme prohráli a nastartovat podobnou sérii jako v minulé sezóně 😊 Sobotní zápas rozhodně nebude jednoduchý a je potřeba se opřít o kvalitní obranu podpořenou brankáři. Pokud budeme proměňovat vyložené šance, což se nám v Plzni moc nedařilo, tak nemám strach o naše vítězství.“