Starší žáci se na sezónu připravovali na turnaji v Kostelci na Hané

Starší žáci se na sezónu připravovali na turnaji v Kostelci na Hané

V sobotu 2. září se v Kostelci na Hané konal Pohár Olomouckého kraje, na kterém nechyběli starší žáci Lovosic. Turnaje se zúčastnilo šest týmů, naši hráči nakonec obsadili pátou příčku. Trenéři ale výsledky postavili až na druhou kolej za rovnoměrné vytížení všech svých svěřenců bez ohledu na věk a výkonnost.

Tým dorazil na místo konání akce již v pátek večer. V sobotu se pak Lovci utkali s celky Centrum Haná, Talent Plzeň, HC Zubří, Ivančice a KH Kopřivnice. Trenéři rozdělili ještě před zahájením turnaje hráče do lajn, které pak dostaly na palubovce rovnoměrný počet minut. Hráči ročníku 2009 nastupovali v prvním poločase a ukázalo se, že na turnaji mohla „silnější“ lajna pomýšlet i na celkové prvenství. Do poločasové přestávky totiž Lovci odcházeli pokaždé v pozici vedoucího týmu, přičemž náskok v jednotlivých zápasech se pohyboval mezi dvěma a deseti góly.

V druhém poločase pak nastupovali prvoročáci, kteří hráli proti věkově i fyzicky silnějším
protihráčům, což se projevilo na konečných výsledcích zápasu. Trenéři byli ale s nasazením hráčů spokojení a jejich přístup a bojovnost ocenili o dost více, než pohled na výsledkovou tabuli.

Výsledky týmu: 
Lovci – Haná 20:22
Lovci – Ivančice 23:13
Lovci – Kopřivnice 17:20
Lovci – Zubří 10:17
Lovci – Plzeň 21:28

Hodnocení trenéra Luďka Kylíška: „Chtěl bych určitě zdůraznit, že jsme po celý turnaj dodrželi předem nastavený systém střídání a jako jediný tým na turnaji jsme střídali celé lajny hráčů bez ohledu na skóre. I proto si vážíme toho, že i přes fyzické rozdíly mezi ročníky se našim mladším hráčům povedlo jeden zápas dovést do vítězství! Ani v dalších zápasech se nemají za co stydět, jelikož soupeř pokaždé zvítězil rozdílem pár branek. Domů se tak vracíme sice s 5. místem, ale s velkou porcí zkušeností především pro mladší hráče. Pevně věřím, že takovéto zápasy kluky jenom posunou.“

Sestava: Sýkora A., Heřmanovský A., Kasík K., Fiedler F., Stejskal M, Dryje J., Cibulka D., Zmatlík P., Bartošík D., Šenk D., Kylíšek L., Frýdl F., Kratochvíl M., Suchý V., Kamaryt P., Liška R., Pelc J., Kasík J.