Bod z Frýdku-Místku je pro nás ztrátou

Bod z Frýdku-Místku je pro nás ztrátou

V šestém kole Chance extraligy cestovali Lovci na sever Moravy, když v repríze čtvrtfinále posledního play-off změřili síly s týmem Frýdku-Místku.

Zdroj foto: SKP Frýdek-Místek.

6. kolo Chance extraligy:

Pepino SKP Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
34:34 (17:16)

Byť měl soupeř před dnešním střetnutím na svém kontě o bod více, jeli jsme na střetnutí v roli favorita a tuto roli jsme také chtěli potvrdit. Nakonec ze zápasu bereme bod za remízu, která je pro nás ale ztrátou.

V novém soutěžním ročníku jsme zatím nepředvedli jediné utkání, ve kterém bychom byli schopni zachytit začátek zápasu. A to už nevypadá na náhodu. Stejný problém jsme museli řešit i v rámci dnešního střetnutí, kdy soupeř vedl nejprve 5:2, následně 7:3 a na konci první desetiminutovky 8:4. Několikrát se nám v dalším průběhu první půle podařilo přiblížit se na rozdíl dvou branek, ale domácí vždy odskočili zpět na rozdíl čtyř gólů. Naštěstí se nám vydařil závěr prvního poločasu, který jsme sice již dohrávali bez vyloučeného Giorgi Dikhaminjii, ale vyhráli jej poměrem 4:1 a po první půli jsme tak ztráceli jedinou branku.

Hned v úvodu druhého poločasu jsme dvěma góly otočili skóre na 18:17. Frýdek-Místek nám ale vedení nedopřál na dlouho, během chvíle znovu převážil náskok na svoji stranu a ten, byť stále těsný, si udržoval až do 51. minuty střetnutí. V dalších dvou minutách jsme znovu zápas otočili v náš prospěch, bohužel se nám nepodařilo odskočit na více jak dvoubrankový rozdíl. O dvě branky jsme vedli i po gólu Pavla Chotěborského v polovině 29. minuty (32:34). Pepino ale dokázalo srovnat, nejprve za domácí snížil Zbránek, aby konečnou podobu výsledku zápasu dala branka Slávy Mlotka osm vteřin před koncem střetnutí.

I přes to, že jsme ve Frýdku-Místku po většinu utkání prohrávali, znamená pro nás výsledek 34:34 ztrátu jednoho bodu. Do zápasu jsme vstupovali jako favorit, ale herně jsme jako favorit zápas nezvládli. Nadále nás limituje hned několik faktorů: úspěšnost střelby, spolupráce obrany s brankářem i nevyrovnané výkony hráčů. K tomu si v každém zápase nasadíme handicap hned v jeho úvodu nepodařeným začátkem. Máme za sebou šesté kolo a před sebou teď hned několik dalších těžkých střetnutí včetně zápasu evropského poháru.

Nejbližším utkáním pro naše Lovce je sobotní zápas v domácím prostředí s týmem Kopřivnice, která dokázala obrat o oba body dosud neporažené Brno. Toto utkání se hraje v sobotu 7. října od 17 hodin. Do té doby sehrajeme ještě zápas Českého poháru, abychom v týdnu po Kopřivnici odehráli hned dva zápasy: předehrávku extraligy ve Strakonicích (středa 11. října) a utkání 2. kola evropského poháru proti Prešovu (sobota 14. října 17:00 v Lovosicích). 

Děkujeme všem našim příznivcům za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Měli jsme výborný vstup do utkání. Celý první poločas jsme měli pod kontrolou, ale v jeho závěru jsme po vlastních chybách přišli o náskok. Druhý poločas byl nesmírně vyrovnaný. Tak jak jsme mohli vyhrát, mohli jsme i prohrát. Musíme si uvědomit, že jsme hráli proti loňskému medailistovi, který i letos pomýšlí na nejvyšší příčky. Bod proti silným Lovosicím musíme brát jako zisk. Musíme poděkovat i fanouškům, kteří nám pomohli, když už jsme prohrávali o dvě branky. Kluci se ale nesložili, zabojovali a vydřeli nesmírně cenný bod.“

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „S průběhem zápasu nemůžeme být spokojení. Limituje nás úspěšnost střelby, což byl odraz prvního poločasu. Dneska byl mezi oběma týmy obrovský rozdíl v úspěšnosti střelby. Neměli jsme v brance zákroky, které domácí ano. Navíc v útoku jsme něco nedali. To byl náš limit. Na druhou stranu na necelých šedesát procent úspěšnosti střelby a asi osm zákroků našeho brankáře je bod ve Frýdku-Místku dobrý. Určitě je to ale ztráta bodu, protože jsme měli na to tady vyhrát.“

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,